ACTUALIZARE 27.02.2018/ 13:10 Școlile, grădinițele și liceele din sistemul de stat vor fi închise toată săptămâna, din cauza vremii nefavorabile, a anunțat, marți, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă.
 
 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, duminică, la ședința Comandamentului de Iarnă, că, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger sub care se va afla Bucureștiul, școlile vor fi închise în zilele de luni și marți.
 
Știre inițială

„Având în vedere prognozele meteorologice anunțate de ANM, am luat și noi câteva măsuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseară, azi noapte, azi dimineață și până în acest moment, în legătură cu măsurile care se impun, având în vedere că toate informațiile din partea ANM s-au confirmat până acum, iar codul galben va deveni - cel puțin după informațiile pe care le avem în acest moment - portocaliu, prin urmare, autoritățile, atât centrale, cât și locale, au responsabilități legale pentru a diminua orice efecte neplăcute și nedorite în legătură cu fenomenele meteo extreme. În primul rând ne interesează viața cetățenilor și sănătatea acestora și mai puțin anumite critici. (...) Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București și probabil se va extinde această decizie. (...) Este vorba despre vânt, ger, două fenomene suprapuse și de asemenea ninsoare temporar abundentă”, a anunțat primarul general la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei, potrivit Agerepres.

Decizia a fost luată împreună cu instituțiile de resort - Prefectura, ANM București-Ilfov, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Edilul Capitalei a făcut un apel direct, ferm și responsabil către toate instituțiile care au responsabilități să ia măsuri pentru garantarea securității vieții cetățenilor. „Sunt panouri care stau să cadă, vântul se va intensifica”, a adăugat Firea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews