ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 15 octombrie, de la orele 11:30, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o nouă sărbătoare a spiritului românesc, celebrând minunatul cuplu Ileana și Romulus Vulpescu alături de personalități ale vieții artistice și juridice (Ioana Pavelescu, Lucian Bolcaș, Verginia Vedinaș, Jean Andrei etc.) și de mulți tineri de valoare ai zilelor noastre, care înțeleg să manifeste românește și să meargă până la capăt.
 
Este vorba de lansarea unui nou număr al revistei „Manifest Românește”.  Acest nou număr al revistei este dedicat celui care a fost scriitorul, poetul, traducătorul, editorul, publicistul și politicianul român Romulus Vulpescu, dar și femeii puternice Ileana Vulpescu, ce i-a fost umăr de sprijin o viață. 

Prezentarea revistei este însoțită de decupaj artistic din opera soților Vulpescu, susținut de Ioana Alexandra Tălmaciu, Doinaru Eugen, Alexandrina Chelu, Walter Ghicolescu.

„Un pictor are nevoie de pensule, de culori, de pînze. Scriitorul e un privilegiat. Are nevoie doar de caiete și niște pixuri. Nu este o investiție care să te doboare. Nu-ți face nici bine, dar nici rău”, afirmă Ileana Vulpescu, invitata lui Ștefan Paraschiv la lansarea revistei Manifest Românește.