ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit pe neașteptate omul de litere Victor Cilincă, născut pe 16 ianuarie 1958, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al asociației Profesorilor de Istorie de la „Dunărea de Jos”, ziarist profesionist (membru atestat al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România), inginer, pictor și ilustrator.

A fost navigator pe mări și oceane, scafandru. A publicat în țară și străinătate peste 30 de volume de proză, poezie și teatru (proză scurtă, romane, povești, piese de teatru, poezie). I-au apărut povestiri în reviste din Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Franța, anunță RTV.

„O veste tristă pentru familia "Vieții libere", pentru Galați și pentru cultura românească. A plecat dintre noi, pe neașteptate, jurnalistul, scriitorul, pasionatul de istorie și omul de cultură Victor Cilincă, cetățean de onoare al Galațiului”, scrie viata-libera.ro în ediția din 19 ianuarie 2023.

Autoarea articolului, Anca Spânu, consemneaz: „Ne-a vizitat la redacție în urmă cu două zile, când am pus la cale următoarele titluri editoriale ale lui 2023. Am umplut o pagină de agendă.”...

Cu o zi în urmă, pe 18 ianuarie, conducerea Școlii Sfântul Vasile din Ploiești a anunțat moarte subită a profesorului Valentin Mincă:

„DASCĂLUL, PROFESORUL și COLEGUL nostru, VALENTIN MINCĂ a plecat dintre noi …

Călătoria Domniei-sale prin această viață a fost nedrept de scurtă dar a lăsat urme adânci în sufletul celor care i-au fost fie colegi, fie elevi.

Prezent mereu și pretutindeni la catedră, în evenimentele școlii, în viața noastră, Domnia-sa s-a dedicat trup și suflet meseriei sale, s-a risipit în tot și în toate, gata oricând să ajute, să ofere o vorbă bună, să aducă lumină acolo unde găsea întuneric, cu pasiune, tenacitate, loialitate și putere de muncă nemăsurată.

Dragule și Bunule Domn, de astăzi te-ai mutat la noi în suflet și acolo te vom păstra mereu, cu dragoste și recunoștință!

Drum lin printre stele!”, citează Observatorul de Prahova.

Din păcate nici una dintre publicații nu se străduiește să informeze cititorii privind cauzele morții celor doi oameni de litere.

ACTUALIZARE: Cititorii ne informează că raportările privind vaccinarea personalului din învățământ pentru județul Prahova, din noiembrie 2021, arată că școala profesorului decedat avea o rată de vaccinare de 83,5%.