ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul român stabilit în Belgia,  care se autocaractrerizează drept un păgân tolerant și ateu desăvârșit, renumit pentru osanale aduse Occidentului,  a simțit pe pielea lui unele dintre  „binefacerile” civilizației Vestului.  Dan Alexe povestește pe Facebook, însoțindu-și textul și de o imagine relevantă, cum s-a bătut, la Bruxelles, cu un grup de romi care au vrut să îi fure laptopul.

”În București poți să te pupi noaptea cu iubita în Cișmigiu, fără teama de a fi agresat. În Bruxelles o să fiți violați amândoi. România se situează printre țările cu orașele cele mai sigure din Europa și din lume. România se apropie de nivelul zero al omorurilor comise cu arme de foc. Tocmai am aflat, participând la montajul sonor al unui film, că cel mai bun sunet pentru un pumn în față, la cinema, este să înregistrezi plesnind, într-o odaie rece, un biftec crud izbit pe o masă de lemn. Profesioniștii spun că doar aia sună ca un pumn în față.

Acum, uitați cum e, totul e doar un efect sonor. Un pumn în față de fapt nu sună a nimic. M-am bătut cu niște țigani la miezul nopții în Bruxelles acum câteva nopți. Tânjeau la sacul meu cu computerul. Pe unul l-am mușcat de față. Am salvat computerul, în care scriu acum. Țiganii au fugit. M-am bătut urât. Să nu uităm că puteam fi în metroul Maelbeek anul trecut când s-au aruncat ăia în aer. Între timp, mi s-a propus să joc în Rocky 11, sau la ce episod s-a ajuns.” a scris scriitorul Dan Alexe pe Facebook.
 
Dan Alexe este cunoscut în special pentru cartea "Dacopatia și alte rătăciri românești”, despre care prof.dr Ioan Popescu spunea că  „Dușmănia, ranchiuna, batjocura sunt elementele care îi definesc atitudinea față de cultura românească și istoria românilor.”  Pentru scriitorul care acum laudă România, tăblițele de la Tărtăria se puneau probabil pe toaletele publice ale Culturii Turdaș, Călușarul este „un dans specific unei societăți homosexuale ințiatice”, Petre Țuțea era un „babalâc cu verbul dezlânat” iar Eminescu, Densușianu sau Eliade nu erau cu nimic mai buni.