ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Familiilor din România a trimis o scrisoare Ambasadei Norvegiei din România, denunțând tratamentul aplicat de autoritățile de la Oslo asupra familiei românului Marius Bodnariu, ai cărui copii au fost luați de poliție din  motive de ordin religios. Alianța Famiilor acuză Norvegia de încălcarea Națiunilor Unite asupra Drepturilor Copilului, exprimând-și speranța că micuții vor fi redați părinților biologici.

Redăm mai jos  textul scrisorii adresate Excelenței Sale, Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Regatului Norvegiei în România:

"Multe salutări! Vă scriu din partea Alianței Familiilor din România, o mișcare care promovează politicile pro-familie și pro-viață atât in România, cât și internațional. De asemenea promovăm drepturile parentale, printre care dreptul fundamental al oricărui părinte de a crește și a trăi împreună cu copiii lor biologici.

In ultimul timp am fost informați, cu mare îngrijorare, despre o violare extremă a drepturilor parentale ale lui Marius și Ruth Bodnariu. Suntem în contact zilnic cu familia Bodnariu, avocații lor și alte persoane care au informații directe despre fapte relevante și suntem profund deranjați de ceea ce concluzionăm a fi nimic altceva decat o confiscare făcută de catre autoritățile norvegiene a celor cinci copii ai familiei Bodnariu. Copiii acestora sunt mici, avand vârste cuprinse între trei luni și șapte (7) ani. 

Suntem de asemenea la curent cu decizia luată de curând de către curtea norvegiana și care afirmă confiscarea celor 5 copii și restricția pe care părinții acestora au primit-o de a avea acces la ei. Se pare că parintilor biologici le este permis să îl vadă pe cel mai mic dintre copii de două ori pe săptămână, timp de două ore. 

A desprinde un copil de trei luni de zile de la legătura naturală, biologică și permanenă cu mama sa biologică este peste măsură de vătămătoare pentru copil și extrem de traumatizantă pentru părinți, în mod special pentru mamă. În această situație, cea mai mare nevoie a copilului nu este deservită, din contră, statul i-a cauzat o vătămare emoțională gravă. După părerea noastră, aceasta este o violare a Convenției Statelor Unite asupra Drepturilor Copilului.

In ultimele saptamani de asemenea am aflat ca Norvegia in mod intentionat trateaza familiile etnice cu tratament asemanator, nu doar pe romani. Familiile est-europene si familii din afara Europei s-au plans de asemenea de faptul ca Norvegia, in mod sistematic, uneori doar ca un simplu capriciu, violeaza drepturile parentale prin separarea copiilor de familiile biologice. Exista un numar mai mare de plangeri impotriva sistemului Bamevemet, cum ca ar desparti copiii de etnii diferite de parintii lor, pentru a se asigura ca acei copii cresc ca si norvegieni, fiind astfel dezradacinati din identitatea lor etnica, religioasa si rasiala. Nu putem decat sa deplangem asemenea politici si sa cerem in mod respectuos ca ele sa fie oprite.

Textul integral poate fi citit AICI.