ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul de radio Europa FM a primit o scrisoare deschisă, semnată de peste 100 de persoane, după ce Moise Guran a intrat în politică. Scrisoarea conține mai multe întrebări-cheie, ca parte a unei campanii inițiate de Mihnea Ștefan Mihai.  „Ați fost informați, în anul 2017, despre intenția domnului Guran de a încălca deontologia și a chema oamenii la proteste? Cum v-ați poziționat ca instituție media față de acele informații?”, este una dintre întrebările celor care doresc să vadă cât de imparțiali sunt jurnaliștii de la postul în care a activat Guran. 

„Bună ziua, stimată redacție,

Suntem un grup de ascultători al postului dumneavoastră de radio. Am urmărit, până la recenta decizie de a intra în politică a domnului Moise Guran, emisiunea "România în direct.".

În numele semnatarilor, vă rugăm respectuos să ne răspundeți la următoarele întrebări:

1.) Ce proceduri interne aveți pentru a preveni situații în care jurnaliștii Europa FM pot avea conflicte de interese?

2.) Ați fost informați de către domnul Moise Guran de discuțiile cu persoane din zona politică și despre faptul că în cadrul acestor discuții i se cer sfaturi legate de programe politice? Cum v-ați poziționat ca redacție de știri față de aceste informații?

3.) Ați fost informați, în august 2018, despre intenția domnului Guran de a intra în politică? În ce mod ați reacționat ca redacție de știri față de acea informație?

4.) Ați fost informați, în anul 2017, despre intenția domnului Guran de a încălca deontologia și a chema oamenii la proteste? Cum v-ați poziționat ca instituție media față de acele informații?

5.) Mai aveți în prezent colegi jurnaliști care v-au anunțat despre intenția de a intra în politică? Cum gestionați ca instituție media activitatea lor publicistică după această informare?

Cu speranța că veți înțelege natura constructivă a întrebărilor puse, vă mulțumesc anticipat pentru răspuns”, se arată în scrisoare. 
 
Moise Guran a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că renunță definitiv la cariera de jurnalist, în dauna politicii. Acesta va fi coordonatorul campaniei pentru alegerile locale a celor din Alianța USR-PLUS.