După ce a deranjat ”mușuroiul” intereselor și complictăților pe toate palierele sistemului, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a devenit ținta amenințărilor, dar și a unor atacuri în rafală. Acuzat de diverși indivizi din presă, dar și de fostul președinte Traian Băsescu, că profită de tragedia de la Caracal pentru a-și face imagine sau pentru că ar avea interese ascunse, Alexandru Cumpănașu a publicat duminică pe Facebook o scrisoare semnată de tatăl Alexandrei, vărul său. Alexandru Măceșanu spune că familia este cea care a vrut ca Alexandru Cumpănașu să îi reprezinte în toate și îi acuză pe cei toți cei care au pornit aceeste atacuri că sunt oameni fără credință care nu înțeleg prin ce trece familia. „Cred că aceia care îl critică pentru că suferă lângă noi ar trebui să se duca la biserică să se roage și să-și curețe răutatea și veninul. Noi credem în continuare în autorități și în Sandu că vor reuși să ne găsească fata și adevărul”, spune, printre altele, tatăl Alexandrei.

Textul postat de Alexandru Cumpănașu:

”Dragi prieteni, în toată lupta asta m-au atacat în perioada aceasta diverse persoane: politicieni(mai mult sau mai puțin expirați), jurnaliști aserviți unor procurori, procurori, agenți electorali. Am tratat cu calm toate aceste răbufniri ale UNOR oameni din sistem pt că știu de ce o fac: anchetele începute la STS, MAI, Parchet i-a bagat pe toți în draci. Cine stie ce va ieși la iveală la finalul anchetelor derulate ca urmare a plângerii mele...dar VĂRUL meu nu a mai suportat astazi și mi-a trimis o scrisoare pe care o atașez. Pe omul asta simplu, echilibrat dar tulburat l-au scos din minți anumiți politicieni și nu numai care au aruncat cu noroi și jigniri în tot ce am făcut și (deși l-am rugat să aibe răbdare) mi-a trimis o scrisoare pe care o atașez către toate lichelele astea care mă ataca nu doar pe mine ci lupta pt adevăr(Imi cer scuze daca textul redat nu va fi exact dar fiind scris de mână am încercat sa fie cât mai exact cu cel din scrisoare:

”Scrisoare catre toti oamenii crestini care ne-au fost alaturi

Ma numesc Macesanu Nelu, tatal Alexandrei si am un mesaj pentru toti cei care il ataca pe varul meu: Imi pare rau ca l-am amestecat pe Sandu in toata nenoricirea noastra. I-am spus-o si lui de cate ori ne-am vazut. Imi pare rau pentru ca am vazut cati oameni rai il ataca si ii creeaza probleme pentru ca l-am rugat sa ne ajute sa o gasim pe Alexandra. Noi am apelat la Sandu si Iulian pentru a ne ajuta nu ei s-au bagat peste noi. Cred ca TOTI cei care il ataca nu sunt oameni crestini si au interese ciudate sau nu au copii sa inteleaga prin ce trecem. Eu si sotia mea ne-am pus toata increderea in varul meu de la inceput, de joi seara cand i-am spus lui si varului nostru Iulian ca ne-a disparut fata. Din primul moment Sandu si Iulian au sarit in ajutorul nostru cu tot ce au putut. Sandu a facut pentru noi mai mult decat orice politician sau institutie. Si eu si sotia mea am vazut cum politicieni si altii il critica pe Sandu pentru ca este alaturi de noi. Si atat eu cat si sotia am hotarat sa le spunem chiar daca Sandu a insistat sa nu o facem ca gresesc foarte mult si nu este deloc crestinesc cum procedeaza. Sandu nu este un om foarte vorbaret dar cand apelezi la el isi da sufletul sa ajute. Asa cum face si cu mama Vica asa a facut si cu noi. Imi pare rau Sandule ca ti-am creat probleme si te-am amestecat dar nu aveam incredere in nimeni altcineva. Vreau sa mai spun atat: i-am dat lui Sandu hartie sa ne reprezinte peste tot: la tribunal, la parchet, la politie, la televiziune si ziare. Cine poate sa spuna ca tot ce a facut el a fost pentru a se folosi de fetita noastra draga NU este omul lui Dumnezeu si nu este crestin. Sandu ne-a intrebat despre tot ce a facut in numele nostru si dincolo de necazul prin care trecem care este un cosmar din care nu ne mai trezim atacarea lui Sandu este lucrul care ne-a suparat si mai tare si am hotarat sa-i trimit acesata scrisoare sa o faca publica pentru ca are nevoie de sprijinul nostru nu doar noi de al lui. Cred ca aceia care il critica pentru ca sufera langa noi ar trebui sa se duca la biserica sa se roage si sa-si curete rautatea si veninul. Noi credem in continuare in autoritati si in Sandu ca vor reusi sa ne gaseasca fata si adevarul. O sa facem totul pentru a afla adevarul despre copilul nostru. Suntem crestini si nu avem rautate dar celor care vorbesc despre glorie sau imagine a lui Sandu pe seama necazului nostru le spunem atat: sa le fie rusine iar celor care cred in el sa-l sprijine sa lupte nu doar pentru fata noastra ci pentru toti copii care au trecut prin asa ceva. Dumnezeu e sus si ii vede pe toti: si pe cei rai si pe cei buni si are grija de fiecare!”.
 
Într-un text postat vineri pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu l-a acuzat pe Cumpănașu că este, alături de avocatul Tonel Pop,  „un alt campion al împrăștierii suspiciunii asupra anchetatorilor”. „De la bun început, și-a asumat postura de haiduc, amenințând că-și va pune la cingătoare scalpurile tuturor șefilor și șefuleților din stat, din calitatea sa de „unchi” al Alexandrei”, a scris Băsescu.