ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă aflată în  Marea Britanie, care susține că lucrează la NHS,  a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare adresată soției președintelui României, Carmen Iohannis, text preluat de presa din Diaspora. Prima Doamnă este criticată că se implică prea puţin în acţiuni sociale,  şi se ocupă prioritar de shopping şi vestimentaţie.

Redăm mai jos textul integral al româncei din Regatul Unit către Prima Doamnă:
 
„Scrisoare către D-na Carmen Iohannis
 
Mult stimată Doamnă Iohannis
Ce ar fi stimată dnă să vă opriţi puţin din shopping, vizite în străinătate, şi să mergeţi în vizită prin orfelinatele patriei, unde copiii sunt legaţi cu sfoară, ţinuţi legaţi, nemâncaţi în soare.
 
Să vă uitaţi puţin pe străzi, la copiii şi bătrânii României lăsaţi cu mâna întinsă la mila trecătorilor, prea săraci ca să mai poată da şi altora.
Mult stimată doamnă, nu aţi văzut şi dvs. că soţiile de preşedinţi din alte state se implică în acte de caritate, să aveţi o activitate aici concretă.
 
De când am auzit despre copiii legaţi cu sfoară, nu mai am linişte, mă simt vinovată pentru aceste lucruri.
Lucrez în NHS , Marea Britanie, tocmai cu persoane cu disabilități, şi dacă ridic vocea la cineva , ridic degetul că să fiu mai fermă în exprimare sau mă uit urât la un client, în Marea Britanie înseamnă abuz emoţional , iar pentru asta mă îmbogăţesc cu cazier, în vecii vecilor nu mai am dreptul de muncă în UK.
 
În România anilor 2015, copiii sunt legaţi cu sfoară, abuzaţi în orfelinate, poate aveţi dumneavoastră milă de ei."