ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bună dimineata la Anul Nou!

Nu credeam, acum mai bine de un an, ca ActiveNews sa devina un portal de stiri important pentru mine.

Desi inca sunt sceptic si nu ma consider a fi un conspirationist, am inceput sa urmaresc portalul dvoastra de stiri, din dorina de a citi si altceva. Practic m-am saturat sa citesc aceeasi placa furnizata de mainsteam media (prin Digi24, al carui fan eram).

Nu cunosc foarte multe despre site-ul ActiveNews, dar tin sa va felicit si sa va urez un an nou mai bun. Nu pot sa zic ca ati obtinut totala mea incredere in ceea ce publicati, dar tin sa va multumesc ca am citit si altceva...

Mai jos un mail pe care l-am trimis personal deputatilor de Timis, care sper ca ma reprezinta, in ceea ce priveste certificatul verde la locul de munca. Va trimit acest mesaj poate pentru a va incuraja in ceea ce intrepindeti in mass-media romaneasca. Mentionez ca am primt un singur raspuns la mailul meu, de la deputatul AUR Titi Stoica, partid care nu ma reprezinta, dar la ora actuala nu ma mai reprezinta niciun partid...macar AUR a avut bunul simt de a-mi raspunde.

Dumnezeu sa va intareasca!

Silviu X

Un roman normal

IATĂ SCRISOAREA MEA:

Buna ziua,

Numele meu este Silviu Toderas, va contactez din Timisoara si avand in vedere ca sunteti deputati de Timis sau avocatul poporului (adresa de mail a domnului Grindeanu nu am gasit-o nicum asa ca am pus o adresa generala a Camerei Deputatilor, poate acest mesaj ajunge si la el) va trimit acest mail.

Ca sa va faceti o idee despre mine si despre cei ca mine, ca si om care voteaza, ca si electorat, aflati ca am 40 de ani, am studii universitare, profesie economist, loc de munca in IT, casatorit, 2 copii, crestin si democrat in gandire, inclinat spre conservatorism in ultimul timp. La ultimele alegeri, si in gandire am fost liberal. Din pacate acum in Romania nu mai sunt reprezentat in politica, dar asta e o alta discutie. Pot fi identificat cred ca si un reprezentant al clasei medii, educate, un om normal, mediu in aceasta tara.

Imi plac cifrele, statistica si logica si sunt provaccinist, daca ar fi sa ma identific cu defintitiile dexologice. Cred ca vaccinurile au salvat vieti de-a lungul istoriei si au eradicat boli.

La fel ca si majoritatea populatiei, la inceputul lui 2020 am fost speriat de acest virus. Am spalat hainele pe care le-am purtat si produsele pe care le-am cumparat de cateva ori, m-am spalat la greu pe maini in primele luni ale pandemiei si am purtat masca ( o port si acum). Pe la sfarsitul lui 2020 am inceput sa imi dau seama ca nu pot trai izolat impreuna cu familia mea pentru tot restul vietii si nu putem trai cu frica de boala toata viata. Am inceput sa socializam din nou, respectand normele impuse de autoritati. Masca, distantare, spalat pe maini etc etc. Virusul exista: bunica sotiei mele a murit de covid la inceputul anului 2021.

La inceputul lui 2021, sotia mea a fost diagnosticata oficial cu Covid. Acum 3 luni, din nou si-a pierdut mirosul, gustul, dar avand in vedere ca DSP-ul a trimis salvarea abia dupa 5 zile (lucru oarecum explicabil, avand in vedere ca eram pe "val") testul Covid a iesit negativ. Si fetitele mele minore au avut episoade de dureri de cap, piedere gust, ceea ce ma duce cu gandul ca au trecut si ele prin boala. In cazul meu, am iesit negativ la test cand sotia mea a iesit pozitiv, iar ulterior nu am mai avut nici un simptom, desi nu m-am izolat cand familia mea avea covid si nici nu m-am inchis intr-o bula fata de societate, ba chiar as putea spune ca in 2021 am fost destul de activ in voluntariate si activitati de business pe care le desfasor in mod obisnuit. Ca si idee, am avut sanse mari sa iau covid de la sotie sau copii fata de care nu m-am ferit sau de la prieteni, clienti din afaceri etc etc. Se pare ca pana acum am fost imun, desi stiintific nu pot fi declarat asa.

Avand in vedere ca sotia mea isi face controale anuale la tiroida, o doctorita a informat-o despre efectele pe care le-a avut vaccinul anticovid asupra celor care au aceeasi situatie ca si ea, mai exact toti au avut explozii de anticorpi in corp, care au atacat glanda tiroida.

Majoritatea au devenit dependenti de medicatie pentru tiroida, desi inainte erau doar sub observatie. Asa ca, logic, daca sotia nu ar vrea sa intre dintr-o data sub medicatie, mai bine ar mai astepta cu vaccinul, mai ales ca a trecut de doua ori prin boala (o data oficial) si simptomele au fost usoare. Doctorita undocrinoloaga a spus ca oficial nu ii poate da un act care sa o scuteasca de vaccin, dar astea sun faptele care se intampla.

La fel la mine, avand in vedere ca pana acum nu am avut simptomele specifice covid, desi contactul cu virusul a fost unul cat se poate de proxim, nu gasesc rationamentul logic pentru a ma vaccina. Cineva mi-a spus ca eu fiind asimptomatic, urmatoarele variante de virus ma vor infecta si pe mine si din cauza celor ca mine virusul va suferii mutatii, dar in acelasi timp ma intreb: nu asta se urmareste si prin vaccinare si anume dobandirea unei oarecare imunitati la fel ca si cei imuni naturali contra virusului?

Am inceput sa observam o presiune care creste si creste in jurul nostru pentru a ne vaccina. Nu vad inca argumentele logice pentru asta.

Am vazut implementarea certificatului verde si brusc nu am mai avut voie sa mergem la sala, la cinema sau sa cumparam alimente pentru animalele noastre de companie. Nu am mai putut cumpara haine copiilor nostri! Toate astea pe motiv ca putem transmite boala.

Dupa cum am spus, familia mea a trecut pana acum prin boala, iar eu pare-se ca sunt imun. In acelasi timp vad explozia de cazuri in tarile supervaccinate, urmaresc studiile stintifice din aceste tari. Pare-se ca vaccinul nu opreste transmisia, pare-se ca efectele vaccinului dureaza intre 4 si 6 luni.

Si atunci ma intreb de ce eu cu familia mea, ca si trecuti prin boala acum 2-3 luni si probabil imun eu, nu putem intra in magazine, merge la targuri de Craciun impreuna cu copiii nostri, cumpara alimente pentru animalele noastre sau chiar schimba buletine sau plati impozite la insitutile statului care functioneaza pe banii nostri, etc....in timp ce oamenii vaccinati sau vaccinati acum un an (dupa cum rezulta din studii acestia nu mai au absolut nicio imunitate dupa 6 luni) pot face aceste lucruri? 

Acum vedem dansul acesta cu implementarea certificatului verde la locul de munca. Probabil se asteapta valul 5, ca altfel nu imi explic amenintarea si stresarea noastra continua cu implementarea lui. Din nou, nu inteleg de ce se crede ca asta va opri raspandirea virusului. Este al 5-lea val deja. Masurile de genul acesta nu au ajutat pana acum.

Vedem din tari vaccinate cu 60-70-80-100% ca sunt din nou in tot felul de recorduri de infectare, ca exista lockdownuri si ca nu functioneaza masurile acestea. Nu putem ajunge la 150% rata vaccinare ca sa fim mai buni ca restul tarilor din vest. Este matematic imposibil.

In plus fata de asta, in cazul in care nu ati auzit, este foarte ciudat sa vina o angajata de la Pepco sau un angajat de la paza de la  Agroland sau Jumbo sa imi ceara sa prezint un cod QR ca sa pot sa ma deplasez mai departe.

Cine ii ofera acestu angajat atributiile si drepturile de a afla starea mea de sanatate, data nasterii samd. Citind romane istorice, parca as trai in epoca nazista, cand orice portareasa putea raporta la SS ca a observat ceva suspect.

Nu desconsider munca oricarui om si cred ca aceasta aduce cinste oricui, dar clar oferirea de astfel de atributii de control ii imbata pe unii oameni de putere, iar pe altii ii inhiba in desfasurarea muncii lor, iar pe noi cei controlati, cei peste 50% din tara ne aduce intr-o stare de revolta, de tristete, de deznadejde si poate in final intr-o stare de revolutie, de coalizare si de dorinta de a pune lucrurile in miscare si de a schimba ceea ce nu este logic si social normal, ceea ce ni se pare ca discrimineaza si invrajbeste aiurea.

Si nu este numai parerea noastra ci si a multora din cei care s-au vaccinat si care trebuie sa astepte pe la diverse cozi pentru a se scana, ca o ciocolata dintr-un supermarket.

Pentru mine si pentru familia mea, dar poate si pentru multi altii presiunea asta tot mai mare in favoarea vaccinari duce la intarirea refuzului. Ni se pare ca pe de o parte se incearca sa fim cumparati pentru a ne vaccina (loterie, zi libera, mici si bere, mainstream media doar despre asta vorbeste) si pe de o parte incercam sa fim obligati prin restrangerea unor drepturi (certificatul verde).

Eu si multi din jurul meu incepem sa capatam accente radicale si asta nu e bine. Am o gramada de prieteni si rude vaccinati si ii accept si iubesc pe toti, dar nu sunt omul sa fiu cumparat cu faptul ca nu mai pot merge la restaurant ca nu am certificat verde.

Din cauza presiunii si a fricii induse de media de care sunt satul am inceput sa citesc site-uri si cu altfel de stiri, care acum 1 an - 2 mi se pareau „conspirationiste”, „fake news” sau „finantate de rusi” (Nota Redacției AN: propagandă mincinoasă cunoscută realizată chiar de către factori strâns legați de Federația Rusă. Exemplu: Postul DIGI înființat de Zoltan Teszari este un post cu puternice legături în Ungaria, chiar în echipa vaccinistul-totalitarist Viktor Orban, care este aliatul și măgarul troian al vaccinistului-kaghebist Vladimir Putin în UE si NATO. CEO-ul grupului este un cetățean al Republicii Moldova - entitate statală condusă de GRU și SVR - pe numele lui Serghei Bulgac. Postul care este toată ziua cu anticorupția în gură are un Director General, același „moldovean” Serghei Bulgac, care a fost trimis în judecată de procurorii Departamentului Național Anticorupție (DNA) alături de societatea RCS & RDS pentru SPĂLARE DE BANI. RCS & RDS a fost acuzată de DNA de DARE DE MITĂ și SPĂLARE DE BANI.

Cu privire la infracțiunea de spălare de bani, anchetatorii au notat că, în perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmăririi penale desfășurate în cauză, între societățile RCS&RDS SA, reprezentată de Serghei Bulgac în calitate de administrator și director general (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Ioan Bendei și al lui Mihai Dinei), și Bodu SRL, reprezentată de Florin-Bogdan Bădiță (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Dumitru Dragomir și al lui Bogdan Dragomir), și alte persoane juridice, s-ar fi încheiat mai multe acte juridice în legătură cu contractul de asociere în participațiune din data de 15 august 2009.

„A rezultat că patru dintre aceste acte juridice reprezintă, în parte, forme alternative tipice de spălare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevărata natură a existenței sumei de 3.100.000 euro în patrimoniul societății Bodu, dar și în scopul de a ajuta persoanele care au săvârșit infracțiunile de dare și luare de mită să se sustragă de la urmărire penală. Practic, în urma unor operațiuni juridice complexe, a fost schimbată natura sumelor plătite, acestea fiind transferate artificial înapoi în patrimoniul RCS&RDS”, spune DNA.

În această afacere, Ioan Bendei, administratorul RCS & RDS, a fost condamnat după doi ani de judecată, în 2019, la 4 ani de închisoare cu executare. Nu ne întrebați cum a scăpat Serghei Bulgac de urmărirea penală declanșată de DNA.).

Sunt satul sa citesc stiri de genul:  „A murit cea mai batrana persoana in lume de 116 ani, se pare ca nu a avut covid”. Ca idee, trebuie sa trecem peste asta si sa trasnmitem un altfel de mesaj. Virusul exista, dar nu ne va omora pe toti in cateva zile, afecteaza persoanele in varsta si pe cele bolnave. In directia aceasta trebuie actiona. Nu inteleg de ce se doreste vaccinarea copiilor. Parerea mea ca riscul vs beneviciul in cazul lor este mult mai mare daca se vaccineaza. Daca argumentul este sa nu trasnmita bunicilor, acestia au avut acces la vaccin de mai bine de un an, nu copii sunt de vina. Copiii nu sun afectati. Se poate vedea statistica.

Nu sunt medic, dar am urmarit diverse abordari in diverse state si diverse interviuri ale medicilor. Cred ca logic ar fi sa fie tintiti prin vaccin varstinicii si cei bolnavi. Cred ca ar trebui puse la dispozitia oamenilor medicamente antivirale, care deja exista. Intarit sistemul de sanatate. Nu vaccinati copiii si pe toata lumea, imunii sau cei care au contraindicatii (desi la nivel oficial chiar daca esti mort e mai bine sa te vaccinezi si nu exista absolut nicio o contraindicatie). 

O alta chestie ilogica pe care nu o inteleg: cum puteti dvoastra, domnilor deputati, alesi de popor, sa ignorati dorinta celor peste 50% (60%) din popor, a celor care v-au ales?

Ca poate suntem noi, prosti, analfabeti functionali, fricosi, idiotii Europei, suntem totusi alegatorii dvoastra. Cum puteti trece peste vointa noastra de a nu ne vaccina si obliga prin acest certificat pe care doriti sa il votati sa ne pierdem locurile de munca, pentru ca haideti sa fim seriosi, e doar un instrument care ne obliga sa ne vaccinam, nu ajuta la nimic altceva. Nu o sa avem bani sau logistica necesara sa ne testam de 2-3 ori pe saptamana.

Drept concluzii, in cazul meu si a multora ca si mine:

1. Ori din nestiinta si din limitarea autoritatilor sunt luate astfel de masuri ilogice si se incearca implementarea certificatului covid si asta e scenariul optimist. Exista si un pic de placere in a controla masele aici.

2. Ori e un scenariu mai mare, un fel de introducere a unui control absolut asupra cetatenilor la nivel european, daca nu chiar mondial, unde nu v-a mai conta nici chiar daca trecem de pandemia asta, vom avea toti certificate samd. Un fel de China peste tot.

ASA CA VA RUGAM, DACA VRETI SA RESPECTATI SI VOINTA NOASTRA, DACA NU DORITI INGRADIREA DREPTURILOR NOASTRE SI SA NE INDREPTATI SPRE PROTESTE SI ALTE SEGREGARI! NU VOTATI CERTIFICATUL!

Mai jos cateva linkuri care imi intaresc afirmatiile:

Informare COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică, 19 decembrie, ora 13.00 – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – ultimul raport al Grupului Strategic 13% din morti sunt vaccinati. [Nota Red. Raportul din 1 ianuarie (oricum cu suspiciuni rezonabile de minciună) - mărește acest procent la 22%] Din calculele mele ai sanse de 3-4 ori mai bune sa scapi cu viata (avand in vedere ca sunt vaccinati 40% din romani, daca esti vaccinat, nu de 20 de ori sau de cate ori ne tot spune mas media. Logic persoanele varstnice si bolnavii ar trebui incurajati sa se vaccineze. Nu copiii si cei tineri si sanatosi!

Mai jos cateva linluri care intaresc logica mea si faptul ca se poate si un alt fel de abordare, mai normala, mai buna pentru toti!

Va multumesc pentru rabdarea de a citi acest mail lung, care exprima convingerea multora din jurul meu si multor milioane de romani, cred eu!

Silviu X

Christmas cancelled in Gibraltar - ‘most vaccinated’ place in world - asta inseamna ca si daca ajungem la 100% vaccinati, tot vom avea virusul printre noi, nu e logica impunerea vaccinarii, nu vom scapa de covid asa, vaccinarea nu opreste transmiterea.

Ron DeSantis | The Ben Shapiro Show Sunday Special Ep. 121  -  exista si un alt fel de abordare si functioneaza - vezi Florida - Statele Unite.