ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TVR cere  o jumătate de milion de dolari Guvernului ca să transmită Jocurile Olimpice de vară de la anul. 

"Este misiunea TVR să asigure accesul cetăţenilor la programe de interes naţional", precizează Preşedintele - Director General Stelian Tănase, într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta. În alt document prezintă situaţia grea în care a ajuns Televiziunea Română şi eforturile de a ieşi din impas.

Pentru Jocurile Olimpice de la Rio, TVR cere de la Guvern 560.000 de dolari. Banii ar ajunge pentru 400 de ore de transmisiuni în direct şi înregistrări. Suma e mai mică decât cea achitată pentru Olimpiada de la Londra, de acum 3 ani.

Pentru Campionatul European de Fotbal, care ar costa peste 5 milioane de euro, TVR solicită doar o scrisoare de garanţie. E adusă ca argument şi ordonanţa din 2003 a guvernului Năstase, prin care televiziunea publică e obligată să transmită evenimentele de importanţă majoră, informează tvr.ro.

Competiţiile sportive cele mai urmărite au avut şi cele mai mari costuri. Iar Televiziunea Publică e înglodată în datorii rostogolite din trecut, care o pot pune în incapacitate de plată. O sută de milioane de euro sunt numai cele către ANAF. Din cauza penalităţilor, acestea rămân constante, deşi se fac mereu plăţi.