ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Finanțelor analizează, în acestă perioadă, dacă programul Prima Casă mai aduce beneficii societății, în structura actuală.
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține că încă nu se știe dacă va mai fi nevoie de programul „Prima Casă” în 2020.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate așa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susținere, astăzi economia nu este în criză, deci nu știm dacă mai e nevoie în această formă.

Chiar dacă plafoanele la garanție au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziție către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susține singur această piață. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a mai spus ministrul Finanțelor.
 
Anul trecut, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru modificarea OUG 60/2009, prin care programului „Prima casă” să i se atribuie un caracter social, devenind „O familie, o casă”.
 
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu anunța, la scurt timp de la numire, că o serie de programe, printre care și „Prima Casă”, sunt în analiză momentan pentru a se vedea dacă au adus sau nu plusvaloare, precizând despre proiectul PSD „O familie, o casă” că nu este interesant pentru liberali.