ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate rusești au concentrat peste 800 de rachete în Crimeea, pentru a efectua „teroarea energetică” în această iarnă, transmit forțele armate ale Kievului, conform Știripesurse.

"Am spus că ne bazăm pe datele Direcției Principale de Informații. Știm că inamicul a desfășurat un hub puternic de resurse militare în peninsula Crimeea, în special, rachetele Kalibr sunt concentrate acolo, iar rachetele de tip Onyx sunt lansate și din peninsula Crimeea. Inamicul acumulează potențial - acest lucru este evident", a declarat Natalia Humeniuk, șefa Centrului de presă comun de coordonare al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, în timpul teledonului United News, relatează Unian.

Potrivit acesteia, rachetele lansate din aer sunt dispersate în locuri unde pot fi încărcate în aeronave.

"Vorbim despre disponibilitatea a peste 800 de rachete în total pentru a fi folosite de inamic pentru stadiul terorii energetice", a subliniat Humeniuk.