ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul chinez al apărării, Dong Jun, a declarat că armata țării sale este pregătită să oprească „în forță” independența Taiwanului, într-un discurs înflăcărat la un forum de securitate din Singapore.

Vorbind duminică la conferința Shangri-La Dialogue din Singapore, Dong a declarat că democrația autonomă din Taiwan este „nucleul problemelor principale” pentru China, dar a afirmat că Partidul Democrat Progresist (DPP), aflat la guvernare în Taiwan, urmărește în mod progresiv separatismul și este hotărât să șteargă identitatea chineză, notează Al Jazeera.

China consideră Taiwanul ca fiind propriul său teritoriu și nu a exclus folosirea forței pentru a realiza unificarea.

Luna trecută, a organizat două zile de” jocuri de război„ în jurul insulei, după inaugurarea președintelui William Lai Ching-te la 20 mai. Lai și DPP spun că este de competența poporului taiwanez să își decidă viitorul. Beijingul îl numește „separatist”.

„Acei separatiști au făcut recent declarații fanatice care arată trădarea lor față de națiunea chineză și față de strămoșii lor. Ei vor fi bătuți în cuie pe stâlpul rușinii în istorie", a declarat Dong.

„Armata Populară Chineză de Eliberare a fost întotdeauna o forță indestructibilă și puternică în apărarea unificării patriei și va acționa cu hotărâre și forță în orice moment pentru a frâna independența Taiwanului și pentru a se asigura că nu va reuși niciodată în încercările sale”, a declarat Dong la forumul de duminică.

„Oricine îndrăznește să despartă Taiwanul de China va fi făcut bucăți și va suferi propria distrugere”, a mai afirmat ministrul chinez al Apărării.