ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Active Watch, organizație care activează pentru libertatea de exprimare, s-a sesizat, după ce Laurențiu Ciocăzanu, șef interimar al departamentului de știri al TVR, a recunoscut că a făcut propagandă pentru PNL, prin mai multe  articole plătite, prin contract, fără să le marcheze ca publicitate electorală, transmite RomâniaTV.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Laurențiu Ciocăzanu, actualul director interimar al știrilor TVR, ar fi scris în 2021, pe când era jurnalist și acționar la site-ul Ziaristii.com, articole nemarcate ca fiind plătite pe PNL.
 
Valoarea contractului dintre PNL și site-ul la care Ciocăzanu a fost acționar a fost de 30.000 de euro.
 

ActiveWatch „își exprimă profunda consternare față de informațiile apărute în spațiul public referitor la conduita profesională lipsită de etică a actualului șef al Știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu”.

„Mai mult, numirea la conducerea Știrilor TVR a unei persoane care a demonstrat lipsă de echilibru politic în activitatea sa jurnalistică legată de PNL, partid aflat în coaliția de guvernare, ridică suspiciuni serioase referitor la existența unor motive politice pentru această decizie”,  se arată în comunicatul ActiveWatch.
 
demitere director interimar tvr

Contactat de cotidianul Libertatea, Laurențiu Ciocăzanu a oferit un răspuns halucinant:

„Nu mă simt vinovat că aveam contract cu PNL-ul, pentru că nu făceam pentru PNL un serviciu special în raport cu celelalte partide cu care nu aveam contract. Nu știa publicul că e un articol plătit de PNL, pentru că nu era un articol care să facă publicitate PNL. Era o știre despre activitatea PNL, o știre pe care o puteai publica și fără să ai contract cu PNL.”, a fost răspunsul lui Ciocăzanu pentru Libertatea.
 
Comunicatul ActiveWatch, integral AICI