ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, târgul de Paști din Capitală „Tradiții și Flori de Sărbători” își propune să valorifice arta tradițională și să readucă în atenția publicului valori autentice românești. 
 
Primaria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și Arcub – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează „Tradiții și Flori de Sărbători", cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală, în perioada 7 – 17 aprilie 2017, în Piața Constituției. 
 Evenimentul aduce în centrul Capitalei Târgul de Paști, cu produse tradiționale și delicii culinare, spectacole și concerte, un foișor de animale cu expoziție de iepuri si miei, precum și o zonă dedicată copiilor cu ateliere recreative, trenulet si carusel.

Târgul de Paști va fi deschis zilnic, între orele 10:00 – 22:00, și reunește 110 căsuțe cu produse autentice românești: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii și alte accesorii, instrumente muzicale, ii și costume populare, icoane, precum și preparate culinare: cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolata de casă, dulcețuri și siropuri etc.

Cei mici se vor putea bucura de o paleta diversificata de ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfașura zilnic, în foișorul special amenajat din Piața Constituției.
 
Programul activitatilor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de povesti muzicale interactive, ateliere de creatie cu accesorii din fetru, margele si paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat oua de Paste, ateliere de realizat cosuri de rachita ornate, baloane din nasturi, carlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hartie.
De asemenea, in fiecare zi, trenuletul si caruselul ii asteaptape copiii dornici de aventuri, in intervalul 10:00 – 22:00.

Concerte si spectacole in aer liber
 
Pe scena din Piata Constiutiei, intre 7 – 9 si 14 – 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzica sacra, clasica, opera si opereta, dar si concerte folclorice sau de muzica pop-rock, sustinute de cei mai indragiti interpreti din Romania: INNA, VUNK, HOLOGRAF, CARLA'S DREAMS, RANDI, NICOLETA NUCA, ALEXANDRA USURELU, ORCHESTRA NATIONALA „VALAHIA", LAVINIA GOSTE, GELU VOICU, MARIA DRAGOMIROIU, GRIGORE LESE, OPERETA STARS, CAMERATA REGALA, GRUPUL VOCAL ACAPELLA, CORUL SYMBOL și alții.

În Săptămâna Mare, între 15 și 17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonală și îi întâmpină pe bucureșteni cu manifestari artistice de stradă și tonete de unde pot cumpăra oua încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decorațiuni, felicitari etc.

Intrarea la toate activitățile este liberă.