ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), a declarat că, deși școlile se închid, educația trebuie continuată. Soluția găsită de el este dotarea tuturor elevilor și profesorilor cu tablete, achitate din banii publici ai bugetului local, potrivit Agerpres

„Școlile se închid, dar educația trebuie continuată! Am intuit închiderea școlilor, ca măsură preventivă care trebuia luată, în contextul creșterii numărului infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. Am avut discuții cu colegii din primărie, despre ce măsuri putem lua, la nivel de administrație publică locală, pentru continuarea educației. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanță impusă se va prelungi. Sunt unele soluții simple (de exemplu bazate pe aplicații ca YouTube sau Facebook live), care nu necesită decât prezența în gospodărie a unui smartphone sau tabletă, cu conexiune la Internet. Profesorii își fac conturi, lecțiile sunt predate live și pot răspunde întrebărilor elevilor, în comentarii. Rămâne de rezolvat doar problema unei minime infrastructuri necesare. De aceea, am decis că vom asigura din bugetul local tablete atât pentru toți profesorii, cât și pentru toți elevii din sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susține cursurile on-line. Vom reveni cu amănunte legate de toată desfășurarea procedurii de obținere”, a scris primarul Dan Tudorache, luni, pe pagina sa de social media.

Declarația vine în contextul deciziei de luni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de a fi suspendată temporar activitatea tuturor școlilor și grădinițelor în perioada 11 - 22 martie.