ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O a doua universitate a fost descoperită că a primit peste 6,7 milioane de dolari în donații anonime din China, inclusiv finanțare directă din partea guvernului chinez, după ce Joe Biden a înființat un program în numele său, potrivit unei analize a Institutului de Responsabilitate Guvernamentală (Government Accountability Institute). Dezvăluirea vine în urma informațiilor potrivit cărora fondurile anonime legate de China care au ajuns la Universitatea din Pennsylvania aproape că s-au triplat după inaugurarea Centrului Penn-Biden, care a găzduit ilegal documente clasificate, scrie BreitbartNews.

La 13 martie 2017, la mai puțin de șapte săptămâni după încheierea celui de-al doilea mandat de vicepreședinte, Joe Biden a anunțat înființarea Institutului Biden la Universitatea din Delaware (UD), din statul său natal. Potrivit anunțului, o parte din „viziunea lui Biden pentru institut este o conferință anuală la UD, similară cu Forumul Economic Mondial sau Institutul Aspen".

La momentul anunțului lui Biden la UD, mai mulți membri ai familiei Biden lucrau la afaceri în valoare de milioane de dolari cu oameni de afaceri străini care aveau legături cu cele mai înalte niveluri ale serviciilor secrete chineze. Iar celălalt program universitar al lui Biden, la Universitatea din Pennsylvania, se pare că găzduia documente clasificate ale administrației Obama-Biden într-un mod necorespunzător.

Înainte de a găzdui Institutul Biden, UD nu a dezvăluit niciodată vreo finanțare din partea Chinei. Un an mai târziu (și la doar două luni după ce centrul Penn Biden și-a deschis biroul din D.C.), donațiile anonime din China către UD au crescut vertiginos. Prima plată a venit în aprilie 2018, în valoare de 3.204.070 de dolari de la un donator anonim din China. În decembrie 2018, o altă donație anonimă din China a sosit în valoare de 1.869.515 dolari. O a treia plată anonimă legată de China, în valoare de 624.904 dolari, a sosit în decembrie 2019.

În 2020, anul în care Biden a fost în campanie pentru președinție, entități anonime chineze legate de stat au trimis încă trei plăți anonime către UD, în valoare totală de 1.005.761 de dolari, cea mai mare parte dintre acestea sosind după ce Biden a fost declarat președinte ales.


Trei dintre aceste donații din China - cu un total combinat de 1.005.761 de dolari - au fost raportate ca provenind dintr-o „sursă guvernamentală străină", conform înregistrărilor Departamentului de Educație al Statelor Unite (DOE), adunate din informațiile raportate către DOE de către Univer sitatea din Delaware.


Trebuie remarcat faptul că, potrivit înregistrărilor disponibile, niciuna dintre donațiile din China către Universitatea din Pennsylvania în urma creării Centrului Penn Biden nu pare să fi fost raportată la DOE ca provenind de la o „sursă guvernamentală străină" - fapt care a determinat cel puțin un verificator de fapte să concluzioneze că Centrul Penn Biden a fost etichetat pe nedrept ca fiind „finanțat de China", deoarece fluxul de finanțare din China către UPenn în urma înființării acestuia nu a primit acest identificator DOE. Cu toate acestea, trei donații provenite din China către Universitatea din Delaware în anii care au urmat lansării Institutului Biden poartă în mod clar identificatorul „Foreign Government Source".

Câmpul real de înregistrare DOE pentru acest identificator întreabă: "Este această finanțare de la un guvern?". Pentru aceste trei donații, răspunsul furnizat de Universitatea din Delaware este "Da", după cum se vede în cele trei imagini de mai jos, preluate de pe site-ul DOE (sublinierea este adăugată pentru a sublinia).


 
 
 
 
 
 
Nici Institutul Biden, nici UD nu au răspuns la solicitările de identificare a donatorilor chinezi sau de explicare a motivului pentru care guvernul chinez a decis să finanțeze UD după ce Institutul Biden a fost creat. Poate că cel mai misterios aspect al Institutului Biden este modul în care a fost conceput.

Ideea inițială a Institutului Biden de la UD se pare că a fost concepută de fiul lui Joe, Hunter Biden, pe când Biden cel mare era încă vicepreședinte.

 
 
În martie 2016, Hunter Biden s-a întâlnit cu noul președinte al UD, Dr. Dennis Assanis, în timp ce Hunter și asociații săi de afaceri făceau planuri pentru a crea o „scenă" pentru a promova „marca Biden", arată e-mailurile din laptopul abandonat de Hunter. Alte e-mailuri de pe laptop indică faptul că Hunter și asociații săi de afaceri erau preocupați de creșterea „potențialului de câștiguri viitoare" al lui Joe, în timp ce Joe era încă vicepreședinte.


La o lună după ce s-a întâlnit cu viitorul președinte al UD, Hunter a discutat cu un agent de talente pe nume Craig Gering despre planurile Institutului Biden de la UD și ale Centrului Biden de la UPenn, după cum arată corespondența sa de pe laptop. „Notele confidențiale" ale lui Gering dezvăluie planurile lui Hunter Biden de a servi într-o anumită calitate la Penn Biden Center, unde s-a descoperit recent că documente clasificate erau stocate ilegal.

Gering a notat că întreprinderile academice ale lui Biden ar putea funcționa ca și „Clinton Global Initiative fără strângerea de fonduri". Inițiativa Globală Clinton, a relatat anterior GAI, a servit ca modalitate de îmbogățire a fundației familiei Clinton prin intermedierea accesului la Departamentul de Stat al lui Hillary Clinton. Familia Clinton a trebuit să strângă propriile fonduri pentru inițiativa lor, ceea ce a dus la întrebarea cum ar funcționa programele Biden „fără strângerea de fonduri". Finanțarea guvernului chinez ar putea fi cel puțin o parte din răspuns.


Gândurile finale ale lui Gering cu privire la proiectele academice ale familiei Biden indică faptul că acestea ar fi în primul rând despre "crearea de bogăție" pentru familia Biden. Aceste aventuri au început în timp ce familia Biden încasa personal sume mari de bani - în cele din urmă aproximativ 31 de milioane de dolari - din afaceri legate de cele mai înalte niveluri ale serviciilor secrete chineze și în timp ce Hunter plătea facturile tatălui său - o potențială infracțiune în timp ce Joe Biden a fost vicepreședinte al Statelor Unite.

Mai mulți membri ai familiei Biden par, de asemenea, să fi fost implicați în planificarea Institutului Biden.



UD deține de mult timp troiene de dosare ale lui Biden din Senat - peste 1.800 de cutii - și a împiedicat cererile publice de a vedea aceste dosare. În iunie 2022, un judecător a mustrat UD pentru lipsa sa de transparență. Nu se știe ce documente, clasificate sau nu, ar putea găzdui Institutul Biden de la UD din timpul vicepreședinției lui Biden. După ce finanțarea de la Penn Biden Center din partea Chinei aproape s-a triplat, universitatea a trimis o scrisoare deschisă Departamentului de Justiție în care cerea încetarea investigațiilor privind spionajul chinezesc în cadrul universităților americane (UPenn a susținut că din cauza preocupărilor legate de „profilarea rasială"). Departamentul de Justiție al lui Biden a consimțit. Dar există motive să credem că spionajul chinezesc în universități justifică mai multe investigații, nu mai puține, în special la UD.

În februarie 2022, senatorul Marco Rubio (R-FL), a trimis o scrisoare președintelui UD, Dennis Assanis, în care îl îndemna pe acesta să pună capăt parteneriatului său academic și de cercetare cu Universitatea Xiamen din China. Universitatea Xiamen susține în mod activ complexul militar-industrial al Beijingului și se presupune că a conspirat cu Huawei pentru a fura secrete comerciale de la un startup american de semiconductori. Se pare că UD continuă să colaboreze îndeaproape cu Universitatea Xiamen și cu personalul acesteia.

Departamentul de Justiție, FBI și un consilier special se află sub o presiune tot mai mare pentru a cerceta dosarele lui Biden de la Universitatea din Delaware în căutarea unor materiale clasificate suplimentare. Luna trecută, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, s-a eschivat atunci când a fost întrebat dacă președintele Biden are vreo obiecție față de o cercetare a dosarelor sale de la UD. Indiferent dacă Casa Albă se opune sau nu, anchetatorii ar putea examina, de asemenea, banii secreți ai Chinei care circulă atât la Institutul Biden din UD, cât și la Centrul Penn Biden.