ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul american Georgia organizează marți un scrutin important care va decide care partid - Republican sau Democrat - va deține controlul în Senatul SUA. Potrivit Agerpres, aceste alegeri au loc întrucât niciun candidat nu a reușit să obțină cel puțin 50% din voturi la scrutinul din noiembrie organizat odată cu alegerile prezidențiale. 

Cu această ocazie, istoria pare să se repete în privința neregulilor semnalate. Președintele Donald Trump s-a arătat îngrijorat la aflarea unor informații despre blocarea mașinilor de votare Dominion și nenumărarea buletinelor de vot ale republicanilor, informează Info Wars.

„Ne-au parvenit informații de la al XII-lea District al Congresului din Georgia că mașinile de vot Dominion nu funcționează de peste o oră în anumite bastioane ale republicanilor. Buletinele de vot sunt lăsate în cutii încuiate, să sperăm că le vor număra și pe ele. Mulțumesc congressmanului @RickAllen!”, a scris Donald Trump marți pe Twitter.
 
Realizatorul radio John Fredericks a avut marți după-amiază o intervenție în cadrul emisiunii „War Room: Pandemic”/„Camera de război: Pandemia” a lui Steve Bannon, fostul strateg-șef de la Casa Albă, ca să explice că mașinile de votare Dominion nu mai funcționează și că operatorii din secțiile de votare se poartă suspect.

„Avem încă o problemă cu mașinile Dominion. Știu că asta o să-i șocheze pe spectatorii tăi de astăzi”, i-a spus Fredericks lui Bannon. „Dar mașinile Dominion din câteva circumscripții - nu una sau două - am auzit că în trei din cele mai importante circumscripții republicane mașinile s-au oprit de la ora 10.00”.

„Am aceste informații de la mai mulți oameni care au intrat în direct în emisiunea mea. Iar oamenii mi-au spus că nu și-au putut scana buletinele de vot”.

„Intră să voteze, completează buletinele”, a continuat Fredericks. „Dar li se spune că nu își pot scana buletinele de vot pentru că mașinile nu funcționează și că au încercat să cheme niște tehnicieni să le repare”.

Fredericks a relatat apoi cum operatorii din secțiile de votare le cer alegătorilor să lase la ei buletinele de vot.

„Între timp, ei trebuie să-și completeze buletinul de vot și să-l pună într-un plic, iar operatorii le spun: „când se repară, îl vom scana noi pentru d-voastră”.

„Deci există tot felul de stegulețe roșii chiar acolo. Bineînțeles, aceste lucruri se întâmplă în regiunile republicane. Se poate extrapola, ar putea fi o coincidență, dar aceasta este doar o parte”, a adăugat el.
 
Consilierul Gabriel Sterling din Georgia a mai menționat în cursul dimineții și alte probleme la mașinile de votare.

„Unele probleme în Columbia Co. Acolo a apărut o eroare la cheile de securitate pentru unele scannere de locații și carduri ale operatorilor din secții. Votarea continuă cu buletine de vot de rezervă în sistem de urgență. Nou-programatele chei de securitate și carduri sunt duse la secții prin intermediul autorităților de aplicare a legii”, a spus el.
 
Cele două posturi de senator din partea statului Georgia sunt deținute în prezent de Partidul Republican.
 
Pentru unul dintre cele două locuri de senator de Georgia se confruntă senatorul republican David Perdue (70 de ani) și candidatul democrat John Ossoff (33 de ani), fost director al unei companii producătoare de filme documentare. Cea de-a doua cursă electorală din statul Georgia îi opune pe senatoarea republicană Kelly Loeffler (50 de ani) și pe reverendul Raphael Warnock (51 de ani), un debutant în politică.
 
În funcție și de rezultatul votului din Georgia, republicanii vor putea sau nu să își mențină influența în Senatul SUA în detrimentul „democraților” susținători ai lui Joe Biden.