ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Acțiunii 2012, unionistul George Simion, a fost reținut luni seara de câțiva angajați ai Biroului pentru Migrație și Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România, anunță evz.ro.
 
George Simion a fost anunțat ca a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani, se arată într-un comunicat al Asociației "UNIREA-ODIP', informează marți Radio Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Agerpres de președintele Asociației "UNIREA - ODIP', Vlad Bilețchi, care a precizat că se afla lângă George Simion în momentul reținerii acestuia. Potrivit lui Bilețchi, George Simion a fost urcat într-o mașină cu numere de înmatriculare civile și a fost transportat spre frontiera cu România.
 
George Simion a postat un filmuleț în care se vede o vânătaie pe tâmpla lui și spune că a fost lovit și I s-au rupt hainele. Acum este la Bârlad. Luni, 1 octombrie, liderul Acțiunii 2012 a venit în Republica Moldova, după ultima interdicție care i-a fost aplicată pe 28 august, pentru 30 de zile. Acesta s-a aflat la Chișinău timp de câteva ore