ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește și calitatea manualelor", a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu pentru Știrile PRO TV.

Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educației, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de „baronii manualelor". Astfel, Guvernul a dat o ordonanță de urgență prin care a trecut Editura Didactică și Pedagogică în subordinea Ministerului Educației și a desemnat-o să editeze manualele școlare. Ordonanța a fost atacată la Curtea Constituțională, iar judecătorii au decis că Ministerul Educației nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică și Pedagogică prin ordonanță de urgență, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament. Legea manualului ar urma acum să fie modificată în Parlament.