ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu la DC News, despre planul de mutare a Gării de Nord și avantajele pe care le-ar aduce acest proiect, scrie stiripesurse.ro.

Daniel Tudorache readuce în discuție un proiect despre care s-a discutat și cu ceva ani în urmă, și anume mutarea Gării de Nord din București. Planul ar consta în mutarea stației înspre Basarab sau chiar mai spre marginea Capitalei, lucru care ar duce la eliberarea unei suprafețe foarte mari de teren ocupată, acum, de șine, și folosirea sa în alte scopuri.

„Din cauza liniilor de cale ferată care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este tăiat în două, accesul dintr-o parte în alta făcându-se doar prin două poduri. Vorbim de o suprafață de teren foarte mare și foarte valoroasă. Gândiți-vă dacă CFR ar muta gara și ar vinde acest teren ar câștiga bani buni pentru investiții. Automat, Gara de Nord ar rămâne în picioare și ar fi transformată în muzeu. Nu și-a pus nimeni, niciodată, problema ca aceasta să dispară. Dar toate liniile care taie în două Sectorul pot fi desființate, iar terenul poate fi folosit. Trebuie, o dată și o dată să ne concentrăm asupra acestui proiect și să mutăm gara.", a declarat primarul Daniel Tudorache la DCNews.