Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu la DC News, despre planul de mutare a Gării de Nord și avantajele pe care le-ar aduce acest proiect, scrie stiripesurse.ro.

Daniel Tudorache readuce în discuție un proiect despre care s-a discutat și cu ceva ani în urmă, și anume mutarea Gării de Nord din București. Planul ar consta în mutarea stației înspre Basarab sau chiar mai spre marginea Capitalei, lucru care ar duce la eliberarea unei suprafețe foarte mari de teren ocupată, acum, de șine, și folosirea sa în alte scopuri.

„Din cauza liniilor de cale ferată care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este tăiat în două, accesul dintr-o parte în alta făcându-se doar prin două poduri. Vorbim de o suprafață de teren foarte mare și foarte valoroasă. Gândiți-vă dacă CFR ar muta gara și ar vinde acest teren ar câștiga bani buni pentru investiții. Automat, Gara de Nord ar rămâne în picioare și ar fi transformată în muzeu. Nu și-a pus nimeni, niciodată, problema ca aceasta să dispară. Dar toate liniile care taie în două Sectorul pot fi desființate, iar terenul poate fi folosit. Trebuie, o dată și o dată să ne concentrăm asupra acestui proiect și să mutăm gara.", a declarat primarul Daniel Tudorache la DCNews.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews