ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprim-ministrul și ministrul canadian de finanțe Chrystia Freeland va participa luna aceasta la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (FEM), dar liderul Partidului Conservator din Canada (CPC), Pierre Poilievre, a refuzat categoric participarea oricărui parlamentar al său, potrivit LifeSiteNews.

Reuniunea anuală a WEF va avea loc între 16 și 23 ianuarie la Davos, în Elveția. Potrivit grupului, întâlnirea „va reuni lideri din guvern, mediul de afaceri și societatea civilă pentru a aborda starea lumii și pentru a discuta prioritățile pentru anul următor". 

Tema întâlnirii anuale WEF din acest an este „Cooperarea într-o lume fragmentată", despre care organizația susține că este necesară pentru a aborda „numărul mare de crize în curs de desfășurare" din lume în acest moment, care necesită "acțiuni colective îndrăznețe". 
 

Freeland figurează în mod clar pe site-ul FEM și este membru al consiliului său de administrație din 2019. 

Președintele FEM, Klaus Schwab, s-a lăudat în 2017 că grupul său s-a „infiltrat" în guvernele din întreaga lume", menționând „generația tânără" de lideri precum „premierul [Justin] Trudeau" și Angela Merkel din Germania. 

Aceasta nu este prima dată când Freeland participă la summitul FEM de la Davos. Nu este clar dacă ea va lua cuvântul la evenimentul din acest an.  În ceea ce-l privește pe Poilievre, deși în trecut partidul său a fost acuzat că trimite parlamentari la reuniunile WEF, anul acesta niciunul dintre parlamentarii conservatori nu va participa. 

„Biroul lui Pierre Poilievre mi-a confirmat că niciun parlamentar conservator nu va fi prezent la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos săptămâna viitoare", a scris ieri pe Twitter Andrew Lawton de la True North. 
 
Atât înainte, cât și după ce a devenit liderul PCC anul trecut, Poilievre s-a pronunțat împotriva agendei FEM.  Anul trecut, el a declarat că, dacă va deveni prim-ministru, le va „interzice" miniștrilor săi și altor înalți funcționari să participe la evenimentele FEM. Fostul guvernator al Băncii Canadei - și, ulterior, fostul guvernator al Băncii Angliei - Mark Carney va participa la reuniunea din 2023, alături de alți politicieni de rang înalt din lume, precum premierul olandez Mark Rutte și trimisul american pentru climă John Kerry. 

Criticii spun că Forumul Economic Mondial se află în spatele agendei socialiste „Marea Resetare" - în care sunt implicați Trudeau și o parte din cabinetul său, inclusiv Freeland.  Unii lideri provinciali, cum ar fi premierul din Alberta, Danielle Smith, care conduce Partidul Conservator Unit (UCP), au criticat FEM pentru că este un club de „miliardari" care încearcă să dicteze voința poporului.  În octombrie, ea a promis că va anula un acord pe care agenția de sănătate a provinciei l-a încheiat cu FEM, afirmând că miliardarii care se „laudă" cu controlul lor asupra politicienilor nu au ce căuta în provincia sa.  

De asemenea, deputatul UCP pro-viață Todd Loewen, care a fost numit ministru al Pădurilor, Parcurilor și Turismului de către Smith, a făcut apel la FEM, caracterizând grupul ca fiind o „colecție de elitiști internaționali bogați care au idei teribile pentru umanitate". 
 
  Obiectivele actuale de mediu ale guvernului Trudeau - care sunt în pas cu „Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă" a Națiunilor Unite - includ eliminarea treptată a centralelor electrice pe bază de cărbune, reducerea utilizării îngrășămintelor și limitarea utilizării gazelor naturale în următoarele decenii.  

Reducerea și, în cele din urmă, eliminarea utilizării așa-numiților „combustibili fosili" și trecerea la energia "verde", care nu este fiabilă, a fost, de asemenea, promovată de FEM.  FEM a publicat previziuni conform cărora, până în 2030, omul de rând nu va mai „deține nimic", iar oamenii vor deveni una cu mașinile.