ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Tiraspol au anunțat că mobilizează bărbați cu vârsta de până la 55 de ani în așa numitul contingent de menținere a păcii. Acestora li se propune hrană, îmbrăcăminte, loc de cazare și o remunerare „de la 2800 de ruble”, informează Știripesurse.

Conform sursei citate, așa numitul Contingent de menținere de la Tiraspol a invitat cetățenii să se înscrie în rândurile armate pentru o perioadă de trei luni, care va începe la 1 martie.

Doritorilor li se propune îmbrăcăminte, cazare și masă, potrivit serviciului de presă al așa numitului minister al apărării de la Tiraspol.

Aceștia mai propun și o indemnizație lunară „de la 2800 de ruble transnistrene”.

Potrivit aceluiași anunț, la antrenamente „pot participa bărbații cu vârsta sub 55 de ani, apți pentru serviciul militar”, Aceștia trebuie să depună o cerere la centrele militare până la 28 februarie
 
Totodată, după ce Transnistria a sunat mobilizarea, armata moldoveană trece la manevre în toate garnizoanele, mai scrie Știripesurse.

Astfel, Armata Națională a Moldovei a desfășurat, începând de marți, exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare din țară.
 
Este vorba de un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare, care va dura până pe 4 februarie.