ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În SUA, vaccinurile COVID-19 ar putea fi disponibile până la toamnă și pentru copiii cu vârsta de doar 6 luni, au declarat marți Pfizer și ModeRNA pentru The New York Times, potrivit Business Insider.

Pfizer a anunțat marți că testează vaccinul COVID-19 la copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Producătorul de medicamente a declarat pentru The Times că, în următoarele câteva săptămâni, intenționează să înceapă testarea vaccinului și la copii cu vârsta mai mare de 6 luni.

Pfizer a spus că speră ca până la toamnă să poată solicita o autorizație de urgență de la FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente) pentru a putea administra vaccinul și copiilor mici.

ModeRNA a declarat pentru The Times și Business Insider că ar putea obține o autorizație similară din partea FDA până la începutul toamnei.

„ModeRNA se așteaptă ca datele pentru grupa de vârstă a populației pediatrice să fie disponibile în toamnă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Business Insider.

Pfizer și-a anunțat pe 4 mai planul de dezvoltare a vaccinurilor pentru anul 2021, în timpul unei prezentări a veniturilor. Gigantul farmaceutic a declarat că se așteaptă să-și lanseze vaccinul pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani până în septembrie și doza pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani, până în luna noiembrie.

Pfizer testează și o doză de rapel împotriva variantelor de coronavirus. Directorul general, Albert Bourla, a declarat că adulții vaccinați ar putea începe să primească doze de rapel din decembrie 2021.

Președintele ModeRNA, Stéphane Bancel, a declarat că persoanele cu un risc mai mare de a face o formă severă de COVID-19, inclusiv personalul medical și vârstnicii, ar putea începe să primească doze de rapel din septembrie 2021.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews