ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Când va face FBI-ul un raid la Casa Albă?" Trump a cerut FBI să ia măsuri, după ce mai multe documente clasificate din perioada în care președintele Joe Biden era vicepreședinte au fost descoperite toamna trecută într-un birou privat, transmite Daily Mail.
 


Cele zece dosare au fost găsite la începutul lunii noiembrie, de către avocații lui Biden, și predate. Departamentul de Justiție a deschis acum o anchetă, despre care The New York Times a afirmat că ar putea duce la numirea unui consilier special - așa cum s-a întâmplat în cazul lui Donald Trump și al sutelor de documente pe care le-a păstrat la Mar-a-Lago. 

Biden s-a aflat luni în Ciudad de Mexico pentru o întâlnire cu președintele Andres Manuel Lopez Obrador și a refuzat să răspundă întrebărilor stridente cu privire la modul în care documentele au ajuns în interiorul birourilor. 

Trump s-a numărat printre numeroșii republicani care au cerut răspunsuri și au subliniat că propria sa locuință a fost percheziționată de FBI pentru că avea documente clasificate stocate acolo.

'Când va percheziționa FBI-ul numeroasele case ale lui Joe Biden, poate chiar și Casa Albă? Aceste documente cu siguranță nu au fost declasificate', a scris el pe rețelele de socializare.

Fiul lui Trump, Donald Jr, a întrebat și el când va fi percheziționată casa lui Biden.

'Când va lua cu asalt echipa de salvare a ostaticilor a FBI una dintre numeroasele case de vacanță ale lui Biden, cumpărată și plătită cumva de o viață întreagă de umil funcționar public?', a întrebat Trump Jr.
 


Ronny Jackson, fostul medic de la Casa Albă devenit congresman texan, a declarat că vestea este „incredibilă”.
 


'Tocmai s-a descoperit că Biden avea DOCUMENTE ÎNALT CLASIFICATE care au fost depozitate în mod necorespunzător într-unul dintre birourile sale private', a scris el pe Twitter. 

'INCREDIBIL! UNDE este FBI-ul? UNDE este raidul dramatic? Avem două sisteme de justiție în această țară: unul pentru ei și unul pentru noi'.

În timp ce presa din Mexico City era evacuată din sala de ședințe, un reporter a strigat: "Domnule președinte, vreun răspuns la descoperirea documentelor clasificate?".

Biden, flancat de secretarul său de stat, Antony Blinken, și de procurorul general Merrick Garland, nu a răspuns la această întrebare, care a fost strigată în timp ce un oficial al guvernului mexican începea să mulțumească delegației americane aflate în vizită. 

Garland a cerut procurorului american din Chicago să examineze cele 10 dosare descoperite de avocații personali ai lui Biden la Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. 

Materialele clasificate includeau unele dosare strict secrete cu denumirea de "informații sensibile compartimentate", cunoscută și sub numele de SCI, care este folosită pentru informații extrem de sensibile obținute din surse de informații. 

Biden nu a comentat deocamdată știrea privind ancheta asupra a zece documente clasificate din timpul vicepreședinției sale, găsite într-un birou din Washington D.C.