ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii chinezi estimează că aproximativ 250 de milioane de persoane, adică 18% din populație, au fost infectate cu Covid-19 în primele 20 de zile ale lunii decembrie, informează Financial Times.

Estimările - inclusiv 37 de milioane de persoane, sau 2,6% din populație, care au fost infectate numai marți - au fost dezvăluite de un director adjunct al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, într-o ședință de informare privind sănătatea de miercuri, au declarat două persoane familiarizate cu acest subiect.

Directorul a declarat că rata de răspândire a virusului Covid în țară este în continuare în creștere și a estimat că mai mult de jumătate din populația din Beijing și Sichuan a fost deja infectată.

În capitala Chinei și în alte orașe, valul de infecții cu Covid a copleșit spitalele cu un aflux de pacienți în vârstă, imobilizați la pat, și a lăsat camerele de urgență și unitățile de terapie intensivă cu puține paturi disponibile.
 
De asemenea, Zhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai, se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanții săi se așteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile, a anunțat duminică Guvernul provincial, relatează Reuters, citat de Agepres.

Agenția DW raportează că sistemul de sănătate nu mai face față, personalul medical este obligat să lucreze chiar și atunci când sunt bolnavi, iar medicii pensionați sunt convocați la spitale. Totodată, angajații crematoriilor au declarat că se confruntă cu un aflux neobișnuit de mare de cadavre.