ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD București, Gabriela Firea, a declarat joi că situația candidatului susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliției, în acest sfârșit de săptămână sau luni dimineața, transmite Știripesurse.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferințe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzațiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la ședința coaliției.

"Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în țară mâine. Cu siguranță în weekend sau luni dimineață vom avea o întâlnire la nivelul coaliției de guvernare, unde se va discuta și acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Și cu siguranță se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (...) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere - n.r.), înainte ca liderii coaliției, președinții celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în țară", a precizat Firea, într-o conferință de presă.

În ce privește organizarea unei conferințe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzațiile care i se aduc, Firea a spus că acest lucru va fi anunțat de echipa de campanie.

"Acest lucru îl va anunța domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în fața liderilor coaliției că va organiza în aceste zile o conferință de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunța jurnaliștii din domeniul politic și veți fi cu toții invitați", a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informațiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

"Colegii noștri de la toate sectoarele, cele șase sectoare, atât PSD, cât și PNL, chiar și în acest moment sunt în cartiere, pe străzi și adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât și pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General și consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliției", a declarat senatoarea PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este să susțină o conferință de presă în care să răspundă la toate acuzațiile care i se aduc.

"În momentul de față eu cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia coaliției a fost ca domnul doctor Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut o discuție nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuții în coaliție privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuții cu staff-urile tehnice și cu oamenii politici din coaliție, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (...) Primul pas este ca domnul Cîrstoiu să țină această conferință și cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații", a spus premierul.