ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate, UE urmând să introducă măsuri de securitate mai stricte.

Modificările au fost decise în cadrul unui acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene la care au ajuns reprezentanții Președinției române a Consiliului și ai Parlamentului European.

Potrivit acordului, cărțile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică și va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizația Aviației Civile Internaționale). Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact, informează News.ro.

Ministerul Afacerilor Interne anunță că noile norme propuse vor îmbunătăți securitatea acestor documente prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informațiile conținute, cât și pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care le emit.