ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat, vineri seara, că partidul pe care îl conduce alături de Claudiu Târziu a decis să convoace congresul pentru data de 27 martie. Sursele Știripesurse au confirmat că 12 parlamentari ai  AUR, în frunte cu co-președintele Claudiu Tarziu și senatorul Sorin Lavric, își pregătesc plecarea din partid.

Scandalul ar fi pornit de la faptul că George Simion s-a arătat nemulțumit de faptul că trebuie să împartă conducerea partidului cu Claudiu Târziu, deși el este principalul vector de imagine al AUR, scrie Ziare.com.

”Ca demonstrație, George ne-a arătat postările sale de pe Facebook în care strânge sute de mii, ba chiar milioane de aprecieri. Claudiu Târziu e departe de aceste performanțe în mediul online. George Simion a fost deranjat de faptul că Târziu a insistat că ei doi sunt pe picior de egalitate în fruntea partidului. George Simion spune că fără el AUR n-ar fi existat astăzi”, au susținut sursele din conducerea AUR pentru Ziare.com

”E clar că George Simion vrea să conducă de capul său, să nu mai dea explicații în partid. Spre exemplu, zilele acestea a negociat ba cu Cristian Diaconescu de la PMP, ba cu Ludovic Orban de la Forța Dreptei, însă fără să ne anunțe. Noi am aflat din presă că unii parlamentari AUR ar putea trece la PMP. Cine e nebun să facă asta? George nu știe și nu vrea să lucreze în echipă. El vrea ca AUR să însemne de fapt George Simion”, au mai declarat sursele pentru Ziare.com

Conform surselor, miza lui George Simion nu ar fi doar șefia deplină a partidului, ci și candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. ”George Simion e absolut convins că va intra în finala prezidențială și îl va învinge pe candidatul PSD, pentru că social-democrații se vor eroda la guvernare și oamenii s-au săturat de partidele tradiționale. Acesta ar fi planul său pe termen lung. Ca președinte de partid știe că e favorit să devină candidatul AUR la prezidențială, deși Claudiu Târziu și alți parlamentari sunt de părere că ar trebui să avem un candidat din afara partidului, un nume cu rezonanță pentru societatea românească, un patriot adevărat”, au concluzionat sursele pentru Ziare.com

Recent, George Simion i-a cooptat pe consultantul politic Anton Pisaroglu și pe partenerul acestuia, americanul Marshall Comins, în vederea construirii unei noi strategii de politică externă și de relații internaționale a partidului, relatează Adevărul.

Noul consultant AUR, Aton Pisaroglu, potrivit unor surse neconfirmate, ar fi lucrat ca șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu.
 
 
Anton Pisaroglu a apărut în prim-planul vieții publice în calitate de consilier onorific pe probleme internaționale al fostului premier Viorica Dăncilă, conform Main News.
 
Într-o înregistrare apărută în urmă cu puțin timp pe rețelele de socializare, George Simion anunță o fuziune cu PMP, mișcare politică creată la inițiativa fostului președinte al statului, Traian Băsescu. Vestea pare că i-a dezamăgit pe fanii AUR, dar și pe membrii partidului(dovada mai jos). VIDEO:
 


Instabilitatea din partidul AUR a fost confirmată, indirect, chiar de membrii AUR, pe facebook. Senatoarea AUR, Rodica Boancă, într-o lungă postare, ar fi negat zvonul că vrea să părăsească formațiunea, dar a fost contrazisă de George Simion, care i-a răspuns: „Tre să fii mai temperată. Acum 2 zile ne spuneai cum îți dai demisia și nu mai vrei să auzi de mine...”