ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măsură drastică anunțată în Israel: Profesorii care nu sunt vaccinați sau care s-au vindecat și refuză să se testeze nu vor mai putea lucra începând cu 3 octombrie, a anunțat joi Ministerul Educație, potrivit Jerusalem Post.

Pe lângă faptul că nu li se va permite să intre în incinta școlilor, ei nu vor putea efectua cursuri la distanță și nu vor primi salariu.

În replică, Sindicatul Profesorilor a cerut guvernului să le permită profesorilor să se testeze la domiciliu (spre deosebire de o stație de testare), așa cum este posibil pentru elevii nevaccinați.

Tot joi, a ieșit la iveală faptul că comitetul de experți în coronavirus, din care fac parte cei mai importanți oficiali israelieni din domeniul sănătății, a emis o recomandare de a impune o limită generală pentru adunări, prin limitarea acestora la maximum 300 de persoane în interior.

"De asemenea, nu există nicio logică sau rațiune în organizarea de adunări mari în sectoarele culturii și sportului în timpul unei perioade de infecție incontrolabilă, când zeci de pacienți tineri vin zilnic pentru a fi tratați în condiții grave", a scris comitetul. "Odată ce morbiditatea va scădea, va fi posibilă redeschiderea unor astfel de evenimente".

Experții au declarat că, în ciuda încetinirii morbidității grave datorită campaniei de vaccinare, nu este posibil să se continue pur și simplu pe același drum pe care se află țara în prezent, sugerând că ideea de a implementa restricții bazate pe numărul de pacienți gravi - așa cum a făcut guvernul -, spre deosebire de cazurile zilnice, este periculoasă și că, pentru viitor, ar fi important să se analizeze numărul de cazuri zilnice.

De asemenea, aceștia și-au exprimat îngrijorarea că, odată ce sistemul de învățământ se va redeschide complet după sărbătorile evreiești din octombrie, țara va înregistra o nouă creștere a morbidității.

Până joi dimineață, Israelul avea 723 de pacienți gravi, un număr similar cu cel din zilele precedente, dintre care 253 erau considerați în stare critică și aproape 200 erau conectați la aparate de ventilație.

În timp ce peste șase milioane de persoane au primit cel puțin prima doză și aproximativ 3,12 milioane au primit deja un rapel, există încă aproximativ 800.000 de persoane eligibile pentru un vaccin care au ales să nu-l facă.

Aproximativ 5.921 de cazuri noi au fost identificate miercuri, 5,6% dintre cele 113.000 de persoane depistate având un rezultat pozitiv.

Numărul de cazuri zilnice a variat foarte mult în ultimele două săptămâni din cauza efectului sărbătorilor, numărul de teste efectuate variind între 55.000 și 185.000. Rezultatul a fost de la un număr mic de 3.000 la peste 10.000 de purtători de virus identificați într-o singură zi.