ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




„Aspecte extrem de grave constatate în activitatea Direcției Naționale Anticorupție”. Acuzația este făcută chiar de procurori anticorupție, scrie luju.ro., care susține că  Laura Codruța Kovesi a trimis pe mail mesaje prin care i-ar fi făcut „infractori”, „bârfitori” și „lași” pe procurorii care ar fi exprimat critici cu privire la adresa activității instituției

Este acuzația din plângerea formulată la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA de procurorii anticorupție Doru Țuluș, Mihaela Iorga Moraru și Nicolae Marin.

Documentul confirmă că sesizarea vizează dosarul constituit ca urmare a apariției înregistrărilor bombă cu Laura Codruța Kovesi.” Cei trei procurori DNA acuză în sesizarea lor „aspecte extrem de grave și umilințe la care ar fi fost supuși în instrumentarea acestui dosar. Magistrații povestesc că de la anumiți procurori au fost ridicate reportofoane și li s-a cerut efectuarea testului poligraf, lucru pe care ei l-au refuzat considerându-l umilitor. În plus, aceștia acuză că Laura Codruța Kovesi a trimis pe mail mesaje prin care i-ar fi făcut „infractori", "bârfitori" și "lași" pe procurorii care ar fi exprimat critici cu privire la adresa activității instituției. Sesizarea la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA arată că aceasta a fost înregistrată pe 26 iunie, iar ulterior, pe 29 iunie, Kovesi a cerut revocarea lui Țuluș și Moraru din funcții, ceea ce seamănă mai degrabă cu o răzbunare a șefei DNA.

Luju.ro susține, de asemena, că Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea a doi dintre cei mai vechi procurori din DNA, considerați ca făcând parte din tabăra lui Daniel Morar, în prezent judecător la CCR. Ar fi vorba exact  de procurorii Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru

Jurnaliștii de la Lumea Justiției.ro scriu că solicitarea de revocare din DNA a lui Doru Țuluș vine în contextul în care acesta ar fi declarat, în cercurile juridice, că „nu ar avea nicio jenă să-i facă dosar Laurei Codruța Kovesi”.