ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Soros este pe cale să preia 40% din a doua cea mai mare companie de radio din SUA, ceea ce îl poziționează pentru a exercita o puternică influență mediatică asupra viitoarelor alegeri prezidențiale, scrie LifeSiteNews.

Potrivit unor rapoarte financiare emergente, miliardarul de stânga a cumpărat 400 de milioane de dolari din datoria Audacy, al doilea proprietar de posturi de radio (după iHeart Media) din țară, care deține peste 220 de stații în toată țara.

Soros a investit în companie după ce aceasta a declarat recent falimentul în ianuarie, având datorii de aproape 2 miliarde de dolari. Investiția, care a fost confirmată de Audacy, este însoțită de un randament de 50 de cenți pe dolar după ce compania va ieși din faliment, în așteptarea aprobării de către o instanță de faliment a planului de restructurare a companiei.

Mișcarea l-a determinat pe un insider republican să speculeze că Soros se poziționează pentru a exercita o influență politică asupra opiniei publice prin intermediul mega-regatului său mediatic în lunile dinaintea alegerilor prezidențiale din 2024.

Investiția este cea mai recentă mișcare a lui Soros de a-și extinde imperiul media în eforturile de a manipula politica americană. Potrivit unor rapoarte recente, Soros canalizează bani în partidele locale democrate din Texas în încercarea de a face ca statul Lone Star să devină democrat.

The Daily Caller a raportat că "Soros, în colaborare cu Texas Majority PAC, a donat sume de șase cifre partidelor democrate din comitatele Hidalgo, Cameron și Dallas, care sunt majoritar hispanice, a raportat Texas Tribune.
 
Cheltuielile lui Soros au loc în condițiile în care democrații au pierdut teren la nivel național și în Texas în rândul alegătorilor latino-americani."

Aceasta nu este prima dată când Soros vizează blocul electoral hispanic sau folosește investițiile în mass-media pentru a încerca să influențeze alegerile.
 
Daily Caller a raportat în decembrie 2023 că "Open Society Policy Center, Fundația pentru promovarea societății deschise și Open Society Institute, toate brațe ale rețelei filantropice Soros, au vărsat zeci de milioane de dolari în grupuri de mobilizare a alegătorilor latini de centru-stânga și în organizații de apărare a latinilor de stânga în 2022, un an electoral, în timp ce cumpărau mass-media latino și complotau cu strategii democrați".

Anul trecut, postul local de știri Maine Public a raportat că National Trust, susținut de Soros, a preluat controlul celei mai mari rețele de ziare din Maine, achiziționând cinci cotidiene și 17 publicații săptămânale. National Trust primise finanțare de la Fundația Open Society a lui Soros și de la miliardarul elvețian de stânga Hansjörg Wyss pentru achiziționarea rețelei media.

Urmărind cheltuielile politice ale lui Soros, precum și investițiile mediatice corelate și influența acestuia în mass-media, Media Research Center a publicat un raport care dezvăluie vastul imperiu mediatic pe care miliardarul l-a dobândit în ultimele două decenii.

În rezumatul lor, centrul afirmă: "George Soros este, fără îndoială, cel mai influent finanțator liberal din Statele Unite, donând peste 8 miliarde de dolari doar fundațiilor sale Open Society Foundations. În 2004, a cheltuit peste 27 de milioane de dolari pentru a-l învinge pe președintele George W. Bush și de atunci a mai donat milioane de dolari pentru a promova agenda de stânga. Dar ceea ce trece aproape neobservat este influența extinsă a lui Soros asupra mass-mediei și implicarea în aceasta."

Din 2003, Soros a donat peste 52 de milioane de dolari pentru toate tipurile de instituții media - organizații de știri liberale, organizații de investigații și chiar bloguri mai mici. De asemenea, el a fost implicat în finanțarea infrastructurii de știri presupus "neutre", de la educație până la chiar asociația ombudsmanului din industrie. Multe alte operațiuni susținute de Soros au, de asemenea, o componentă mediatică în ceea ce fac.

George Soros este, fără îndoială, cel mai influent finanțator liberal din Statele Unite, donând peste 8 miliarde de dolari doar fundațiilor sale Open Society Foundations. În 2004, a cheltuit peste 27 de milioane de dolari pentru a-l învinge pe președintele George W. Bush și de atunci a mai donat milioane de dolari pentru a promova agenda de stânga. Dar ceea ce trece aproape neobservat este influența extinsă a lui Soros și implicarea sa în mass-media.