ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


I-a găzduit pe Coșbuc, Caragiale, Goga și Enescu. Aici au concertat Liszt, Bhrams și Strauss. Hotelzl Ardealul din Arad, monument istoric construit între anii 1840-1841, este scos la vânzare. 

Proprietarii Hotelului Ardealul, Joița și Carol Papp, speră să obțină în urma tranzacției nu mai puțin de 8,4 milioane de euro. Atuul principal al obiectivului scos la vânzare îl constituie amplasamentul ultracentral (lângă teatru). Hotelul este structurat pe trei nivele – parter și două etaje –, în suprafață totală de 4.600 de metri pătrați. Hotelul are 66 de camere, din care 18 cu două paturi, 31 camere cu trei paturi, patru camere cu patru paturi, două apartamente și un restaurant cu 100 de locuri, scrie site-ul aradon.ro

Dincolo de aceste coordonate, Hotelul Ardealul poartă cu sine o importantă încărcătură istorică. Clădirea a fost construită după planurile arhitectului Franz Mahler, pe locul unui han din secolul al XVIII-lea. Stația de poștalion din fața clădirii, așezată la bifurcația drumului Viena-Arad-Sibiu spre Transilvania și Banat, a determinat denumirea veche a Motelului „Crucea Albă”.
 
În clădirea situată pe Bulevardul Revoluției nr.98 s-a constituit Asociația Culturală Română Arădeana (1863) și s-a format o organizație politică a românilor din vestul Transilvaniei (1872). Potrivit site-ului Hotelului Ardealul, „de-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalități marcante ale vieții cultural-artistice ale vremii, printre care: George Coșbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Ady Endre și Arany Janos. 

Articolul integral poate fi citit AICI.