ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al ANAF, Sebastian Bodu, a salutat decizia directorului SRI Eduard Hellvig de a rechema cei 23 de ofițeri ai Serviciului ce au fost detașați la Direcția Generală Antifraudă Fiscală din ANAF.

„Felicitări! Nu aveau ce căuta SRI-iști să facă control fiscal, cum nu se duc inspectori fiscali să se ocupe de siguranța națională”, a scris Sebastian Bodu pe pagina sau de Facebook.

Într-o intervenție la B1TV, Bodu a declarat că „e normal ca ofițerii SRI să verifice orice fel de instituție publică, dar din afară, nu să lucreze din interior ca inspectori fiscali, ca inspectori la Direcția Generală Antifraudă, care făcea controale operative, această Direcție fiind cea mai nenorocită invenție pe care o putea cineva pune în practică vreodată. E o entitate abuzivă din cauza căreia s-au închis zeci de mii de afaceri. Și se miră de ce au scăzut încasările... Oare de ce?”.

Serviciul Român de Informații a început în luna mai a anului trecut procesul de retragere a ofițerilor detașați în cadrul ANAF, iar retragerea tuturor ofițerilor care se mai află încă în structura Fiscului s-ar putea încheia în scurt timp.

Sebastian Bodu a fost președinte al ANAF în perioada februarie 2005 - ianuarie 2007.