ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sebastian Ghiță a declarat joi seara la România TV că a fost audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi, scrie dcnews.ro. Ghiță a vorbit despre dosarul în care fosta șefă a DNA este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul cuprinde „lucruri mult mai grave decât vă închipuiți”,  a spus fostul deputat PSD care a explicat că a depus mai multe înregistrări video, dar și alte probe care o incriminează pe fosta șefă a DNA.

„Sunt foarte atent în relațiile cu justiția pentru că nu aș vrea să ajung ca domnul Negulescu. Confirm audierea și e foarte important pentru noi toți să nu facem ca dânsa și ca domnul Negulescu. De aceea confirm audierea, dar vreau să vă spun că o sa fac tot efortul să nu interferez, să nu dezvălui, să nu spun nimic din ancheta doamnei procuror”, a afirmat Sebastian Ghiță, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Referitor la depunerea probei video sau foto cu prezența Laurei Codruța Kovesi în crama acestuia, Ghiță a susținut: „Am depus proba. Mă bucur că din ce în ce mai multe persoane care au trăit acele vremuri îmi confirmă spusele și sper să le confirme în fața procurorilor''

Ghiță a continuat: „Doamna Kovesi are o problemă. Nu sunt de acord că trebuie să își dovedească nevinovăția în justiție. Cred că procurorii care o investighează pot afla adevărul despre faptele dânsei. Eu nici nu o acuz și nici nu vreau să îi fac rău. Eu am doar am încercat în mai multe situații să vă prezint niște lucruri public. Nu eu sunt acuzatorul doamnei Kovesi. Dânsa greșește când se luptă cu mine în media și eu nu mă lupt cu dânsa. În decembrie, după apariția Secției de investigare a magistraților, niște procurori au început să investigheze că așa spune legea. De aceea a fost înființată secția. Nu eu acuz. Eu am spus acum doi ani aceste lucruri și le-am mai spus de câteva ori. Dacă niște procurori s-au hotărât să investigheze, doamna Kovesi ar trebui să fie un exemplu în societate. Pentru ce poziție i-a dat societatea românească, doamna Kovesi trebuia să respecte justiția și să se prezinte să spună ce a făcut. Procurorii vor spune dacă vor decide să o urmărească penal sau nu și dacă vor merge în fața unui judecător sau nu”.