ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Justiției a retras cererea de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiță. Nu mai există temei juridic pentru această cerere de extrădare pe care au formulat-o autoritățile din România. A fost o decizie din partea Curții de Apel din Ploiești, care spune că retrage cererea de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiță. Asta înseamnă că Sebastian Ghiță se poate întoarce în țară oricând dorește, conform romaniatv.net

Judecătorii Curții de Apel Ploiești, instanță care săptămâna trecută a revocat ultimul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Sebastian Ghiță, susțin că nu pot face abstracție de acuzațiile aduse procurorilor de la DNA Ploiești care au instrumentat acest dosar și care sunt anchetați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, câtă vreme probele prezentate de aceștia la momentul arestării lui Ghiță sunt puse sub semnul întrebării, iar „în discuție este pusă libertatea unei persoane”.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare urmând a ocupa prima poziție a listei pe care o va prezenta Alianța PRM + PRU, ” indiferent de vehiculul politic cu care se va prezenta la alegeri”. "O voce românească trebuie să se audă tare și răspicat”, a spus, la lansare, Sebastian Ghiță.