ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tabăra de copii din Centrul de Agrement ‘Căprioara’, de lângă Deva, unde sunt cazaţi 50 de elevi şi profesori, primeşte zilnic câte un transport de apă potabilă, după ce, din cauza secetei, nivelul apei din puţul de alimentare al complexului a scăzut cu mult sub limita normală, în ultima săptămână.

Pe ansamblul judeţului, pompierii militari au asigurat, în ultima lună, peste 30 de transporturi de apă potabilă şi menajeră în diverse localităţi din zonele Deva, Brad şi Hunedoara. Oamenii nu-şi mai pot folosi fântânile din cauza faptului că nivelul pânzei freatice a coborât foarte mult ca urmare lipsei de precipitaţii.

"Transporturile de apă potabilă se execută cu o autocisternă special dedicată acestor operaţiuni, înaintea fiecărui transport apa fiind verificată de un specialist al Direcţiei de Sănătate Publică, din punct de vedere al potabilităţii", a declarat miercuri, pentru Agerpres,purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

În ceea ce priveşte autospecialele care efectuează transporturile de apă menajeră, acestea au o capacitate cuprinsă între 5.000 şi 9.000 litri, ele fiind în dotarea fiecărui detaşament de pompieri din judeţ.