ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, anunță un plan de testare a imunizării populației la Covid-19. Testarea se va face după depășirea maximului epidemiei și se va aplica pe un eșantion de 30.000 de români, estimează Horațiu Moldovan, informează News.
 
„Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare", a declarat Horațiu Moldovan duminică seară, la Digi24.

Oricum, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, a mai precizat el, adăugând că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante. 

Secretarul de stat a spus că INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.  

„Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la Covid-19", a estimat Horațiu Moldovan.

El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite și în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

România a ajuns acum să facă între 9.000 și 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, a spus Horațiu Moldovan.

„Testăm cât testează Franța, raportat la populație, chiar mai mult. Rezultatele se dau  repede, nu se refuză teste", a adăugat el.