ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat ungar Árpád János Potápi consideră că a luat sfârșit veacul de singurătate în Bazinul Carpatic. Oficialul responsabil pentru politicile naționale ale Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a vorbit pe această temă, vineri seara, la vernisajul expoziției Károly Kratochvill și Divizia Secuiască de la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, transmite agenția maghiară de știri MTI.
 
Potápi a afirmat: „Guvernul Ungariei nu renunță la acest pământ", nu renunță la maghiarime, la părțile națiunii maghiare și la istoria maghiarilor. Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea granițelor de stat pentru a apăra maghiarimea.

„A luat sfârșit veacul de singurătate. Cu programe de dezvoltare a economiei, ani tematici, crearea spațiului educațional și economic în Bazinul Carpatic ne-am tot străduit în ultimii opt ani să venim în întâmpinarea dăinuirii dumneavoastră pe pământul dumneavoastră natal" – a afirmat secretarul de stat.

Acesta a amintit că de curând a vizitat localitatea Maradik din Serbia, unde se mai știe că în octombrie 1918, cu câteva zile înainte de moartea sa, a umblat premierul Ungariei, István Tisza. Acesta a convocat locuitorii satului și le-a spus că Monarhia a pierdut războiul, dar i-a rugat să își păstreze credința, identitatea maghiară. "Ar fi putut spune asta și în Ardeal, dacă venea aici" – a formulat secretarul de stat.