Secretarul de stat ungar Árpád János Potápi consideră că a luat sfârșit veacul de singurătate în Bazinul Carpatic. Oficialul responsabil pentru politicile naționale ale Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a vorbit pe această temă, vineri seara, la vernisajul expoziției Károly Kratochvill și Divizia Secuiască de la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, transmite agenția maghiară de știri MTI.
 
Potápi a afirmat: „Guvernul Ungariei nu renunță la acest pământ", nu renunță la maghiarime, la părțile națiunii maghiare și la istoria maghiarilor. Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea granițelor de stat pentru a apăra maghiarimea.

„A luat sfârșit veacul de singurătate. Cu programe de dezvoltare a economiei, ani tematici, crearea spațiului educațional și economic în Bazinul Carpatic ne-am tot străduit în ultimii opt ani să venim în întâmpinarea dăinuirii dumneavoastră pe pământul dumneavoastră natal" – a afirmat secretarul de stat.

Acesta a amintit că de curând a vizitat localitatea Maradik din Serbia, unde se mai știe că în octombrie 1918, cu câteva zile înainte de moartea sa, a umblat premierul Ungariei, István Tisza. Acesta a convocat locuitorii satului și le-a spus că Monarhia a pierdut războiul, dar i-a rugat să își păstreze credința, identitatea maghiară. "Ar fi putut spune asta și în Ardeal, dacă venea aici" – a formulat secretarul de stat.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews