ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a prezentat un tabel al mortalității din luna martie pentru anii 2017-2020, în care se poate observa că mortalitatea pentru anul în curs este mai mică sau egală cu ceilalți ani.
 
„Este un tabel preliminar asupra mortalității generale din România. Luna martie, comparativ în anii 2017, 2018, 2019, 2020, unde este prezentată mortalitatea. Analiza este încă în curs, de aceea am putut prezenta doar luna martie.Se arată că mortalitatea în 2020, pe grupe de vârstă e mai mică sau egală cu ceilalți ani. Mortalitatea generală în România e cam aceeași în anii anteriori. Mai mult decât atât, se constată că mortalitatea e puțin mai mică, asta datorându-se din diminuarea accidentelor de circulație", a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.
 
Tot Horațiu Moldovan recunoștea la începutul lunii că 80% dintre oameni ar fi murit oricum pentru că aveau comorbidități. ”Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din alte cauze. Urmărim zilnic raportările. 80% aveau comorbidități. Ar fi murit oricum. În apropierea morții, corupul cedează, imunitatea scade, apar tot felul de probleme. După părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice, sunt foarte mulți pacienți de care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID-19”, afirma Moldovan.

Conform tabelului publicat de Antena3 se poate observa cum numărul deceselor în martie 2020 este cu aproape 300 mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, aflându-se aproape de nivelul anului 2017.