ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, le-a cerut angajaților Departamentului de Stat să se abțină de la utilizarea termenilor de gen, cum ar fi „mamă” și „tată”, scrie Rost Online, potrivit unui articol publicat de New York Post.

Oficialul administrației Biden a susținut în memoriu că genul este un construct social și că identitatea de gen a unei persoane „poate sau nu să corespundă cu sexul atribuit la naștere”, potrivit misivei din 5 februarie.

Blinken și-a încurajat colegii de la Departamentul de Stat să folosească „un limbaj neutru din punct de vedere al genului ori de câte ori este posibil” pentru a „arăta respect și a evita neînțelegerile”.

El a sugerat, de asemenea, ca angajații să-și identifice pronumele preferate în e-mailuri și atunci când se prezintă în întâlniri. Asumarea identității de gen a unui individ doar pe baza aspectului sau numelui său „poate fi problematică” și transmite un „mesaj dăunător, exclusivist”, afirmă Blinken în memo.