ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:45 Lia Olguța Vasilescu a reacționat pe Facebook după afirmațiile  privind înființarea parchetelor financiare și a declarațiilor de avere depuse de fiecare cetățean, spunând că „absolut toți” trebuie să se așeze „la coadă pe două rânduri (..) că a venit PNL la guvernare și îi consideră pe toți hoți”.


„Hai! Așezați-vă liniștiți la coadă, pe două rânduri, dar absolut toți, nu doar politicienii și funcționarii publici, să vă depuneți declarația de avere, că a venit PNL la guvernare și, așa cum știți, PNL îi consideră pe toți hoți si e cu lupta anticorupție! Ce credeați? Că doar cu PSD-iștii au treabă? Că dacă ați sărit prin piață sau ați votat disciplinat scăpați? În plus, PNL ne propune și o nouă castă de procurori de parchete financiare pentru tot cetațeanul, că DNA e pentru șmecheri, dar trebuie să aveți și voi, ceilalți, pe unii care să vă cerceteze! Cătușiadă la tot poporul… #avețiceațivotat”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.
 
Știrea inițială

La ministerul Justiției se consideră că o soluție în privința combaterii evaziunii fiscale este înființarea parchetelor financiare, pentru că în acest moment dosarele fiscale ajung la procurori care nu sunt specializați. Cristian Băcanu a mai declarat că ar fi util să există o discuție la nivelul societății despre o declarație de avere pe care fiecare cetățean să o înregistreze.
 
Un proaspăt secretar de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, propune introducerea declarației de avere pentru toți românii. Crede că ar fi o metodă eficientă de a-i prinde pe cei care vor să înșele statul. "Chiar am discutat aseară cu domnul ministru Predoiu și nouă ni se pare că ar fi de bun augur să avem un altfel de mod de control. Să verificăm de pildă cum anumiți cetățeni au niște averi absolut impresionante, în condițiile în care nu avut niciodată venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem tot felul de artiști iluștri, care merg cu tot felul de mașini, care de care mai scumpe, trăiesc în vile de lux, dar care nu plătesc taxe la bugetul de stat, nu plătesc impozite. Aici avem o problemă, pentru că statul român din păcate nu este eficient în controlarea acestor averi. (...)
 
Poate ar fi util să discutăm noi ca societate, și e o temă pe care o lansez, despre o declarație de avere pe care fiecare cetățean să o înregistreze, pentru că până la urmă trebuie să avem o evidență, ca să putem controla veniturile. Până atunci facem controale în orb și de foarte multe ori nedreptățim antreprenorii”, a declarat Cristian Băcanu potrivit Q Magazine.