ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat luni la RFI România că, deși epidemia de coronavirus care afectează întreaga planetă este un eveniment epocal, cheltuielile militare ale statelor membre ar trebui menținute în această perioadă, pe motiv că riscurile de securitate dinaintea pandemiei nu s-au diminuat între timp, iar Alianța Nord-Atlantică se implică și ea în depășirea crizei actuale.  

„Forțele noastre armate, capacitatea lor de planificare, capacitatea lor de a instala, ca și în cazul armatei române, spitale de campanie, de a intra în zone de dezinfectare, în zone de ordine publică, în zone de control la frontiere uneori este extrem de valoroasă. În același timp, trebuie să spunem cu toată claritatea că această pandemie, oricât de dominantă ar fi ea din punct de vedere politic, economic și psihologic nu face să dispară un arsenal de riscuri de securitate care sunt încă acolo și care nu vor dispărea, poate chiar, Doamne ferește, vor fi amplificate de această situație de fragilitate la nivel global. De aceea, din punctul nostru de vedere, a continua să investim în capabilități militare care sunt pregătite să facă față atât riscurilor pe care le cunoaștem deja, dar și acestei noi provocări care este de o amplitudine fără precedent este în interesul țărilor aliate”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la RFI.