ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că există rapoarte credibile conform cărora Rusia vizează civilii din Ucraina și a cerut Moscovei să pună capăt conflictului, promițând, de asemenea, că nu îl va lăsa să se răspândească, a anunțat marți agenția Reuters, citată de Știri pe Surse.

„Avem responsabilitatea de a ne asigura că conflictul nu va escalada și nu se extinde dincolo de Ucraina”, a spus Stoltenberg. „Vom proteja și apăra fiecare centimetru din întreg teritoriul aliat”, a adăugat el.

Vorbind alături de președintele leton Egils Levits, Stoltenberg a spus că invazia Rusiei provoacă suferințe îngrozitoare și că impactul umanitar este devastator. VIDEO:

Totodattă, Stoltenberg a mai declarat că NATO și-a sporit semnificativ prezența la granițele de est, în contextul invaziei Rusiei din Ucraina.

„130 de aeronave, peste 200 de nave de la latitudinile polare înalte către Mediterana sunt acum în alertă maximă”, a spus el la o conferință de presă comună la Riga, marți, cu președintele leton Egils Levits, potrivit Agenției Interfax, citate de Știri pe Surse

Secretarul general al NATO a spus că „mii de militari sunt dislocați suplimentar în regiune” pentru a întări apărarea statelor din flancul estic al Alianței.