ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este ședință crucială astăzi în Coaliție! Liderii vor decide data la care vor avea loc cele mai importante alegeri din țara noastră, alegerile prezidențiale. Încă există neînțelegeri legat de luna alegerilor și inclusiv despre candidați, transmite Realitatea.

O ședință crucială a Coaliției de guvernare are loc miercuri dimineața. Reprezentanții celor două partide trebuie să stabilească atât data alegerilor prezidențiale, cât și dacă vor merge cu candidați comuni sau cu candidați separați la scrutinul pentru cea mai importantă funcție în stat.

Vom vedea care va fi rezultatul negocierilor de astăzi întrucât miza este una crucială: fotoliul de la Palatul Cotroceni. 

Nu este exclus să îl vedem înscris în cursa pentru prezidențiale pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Liberalii de la vârful partidului au afirmat, în repetate rânduri, că formațiunea ar trebui să merga cu un candidat propriu la alegerile pentru cea mai importantă funcție în stat, iar acest acndidat ar trebui să fie Nicolae Ciucă. 

„Cred că, în momentul de față, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că vorbim de cea mai reprezentativă funcție în statul român, vorbim de persoana care primește cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români și există totuși, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliție și beneficiile unei guvern stabile, există hardcore-ul votanților, și de o parte și de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun (...)", a declarat Ciucă recent.

De cealaltă parte, social-democrații sunt și ei de părere că în cursa pentru prezidențiale ar trebui să meargă cu un candidat propriu. 

„Am spus si ieri, daca vreti va spun si astazi si maine. Noi am decis intr-un for statutar, ieri, foarte clar – Partidul Social Democrat va avea candidat pentru functia de presedinte. Nu exista daca…Sunt ferm convins ca PSD va castiga alegerile prezidentiale, iar cea mai mare sansa o sa ne-o dati dumneavoastra, romanii, cand o sa faceti o raportare la cei 20 de ani de presedinti de dreapta”, a afirmat președintele PSD Marcel Ciolacu.