ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Klaus Iohannis participă, miercuri dimineață, în premieră, la ședința de Guvern.
 
Iohannis a anunțat, la începutul ședinței de Guvern pe care o prezidează, că premierul Sorin Grindeanu l-a asigurat că grațierea și modificarea codurilor penale nu se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a ședinței și că nici nu vor fi ”băgate peste noapte” în nicio ședință, ci ”vor fi puse în transparență”.

În debutul ședinței, premierul Sorin Grindeanu a anunțat presa și cabinetul său că discuțiile vor urma agenda stabilită anterior.
 
Este prima ședință de Guvern la care vine Klaus Iohannis în timpul mandatului său. Șeful statului, indiferent de numele său, poate lua parte la ședințele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului-ministru, în alte situații.
 
Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze, în prezența jurnaliștilor, că premierul Sorin Grindeanu s-a angajat să nu pună pe ordinea de zi suplimentară ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale.
”Sunt doi elefanți în încăpere și nimeni nu vorbește despre asta: Ordonanta de grațiere și cea de modificare a codurilor penale. Evident că am discutat despre ele cu premierul, de dimineață. Premierul mi-a spus că nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentară aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o ședinta de Guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate sub conducerea ministrului Justiției, a ministrului de Interne și al ministrului delegat pentru Afaceri Europene. Să fie puse în transparență”, a subliniat Klaus Iohannis.


Iohannis a venit la ședința de Guvern în contextul în care presa a relatat marți că Guvernul ar urma să adopte, miercuri, o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări importante în legislația penală, incluzând și o lege a grațierii.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți seara, că nu este de acord cu punerea în discuție a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuție despre grațieri, însă nu pentru infracțiunile grave.
 
HotNews a relatat, citând surse guvernamantale, că Executivul va adopta, astăzi, o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificari importante în legislația penală, dar nu este clară întinderea lor.
Potrivit sursei citate ar urma să fie grațiate o serie de pedepse și, pe lângă grațiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislația în ceea ce privește abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese și instituția denunțătorului.