ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:20 Bucureștenii nu se vor bucura în acest an de petreceri în stradă sau de artificii, conform anunțului făcut de prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu a precizat că românii care vor ieși din casă după ora 23:00 vor încălca legea. „Este greu, dar măsurile sunt în sprijinul populației, nu sunt de pedepsire a populației. Îi rugăm pe toți cu insistență să fie responsabili și să respecte regulile. Să nu fie nevoite autoritățile să ia decizii mai severe”, a precizat Traian Berbeceanu.
 
Știrea inițială
 
O ședință crucială pentru carantinarea Bucureștiului a fost convocată vineri de Nicușor Dan și de prefectul Traian Berbeceanu.
 
Primarul și prefectul se întâlnesc la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanții marilor centre comerciale și cu cei ai hipermarketurilor. Autoritățile vor să limiteze cât mai mult aglomerația și să elimine folosirea coșurilor de mână la cumpărături. De asemenea, vor să reducă numărul cărucioarelor în magazine. 

În plus, prefectul cere controale intensificate în privința modului în care sunt respectate regulile. 

Ședința vine după ce, într-o singură săptămână, au fost înregistrate în București peste 11.000 de cazuri de coronavirus. Primarul Capitalei spune că, în ciuda situației care pare din ce în ce mai gravă, vrea să evite impunerea unui lockdown. Respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure”
 
Pefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a discutat, miercuri, cu toate structurile care au atribuții de control în această perioadă. Au fost analizate măsurile care se impun în Capitală, pentru că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut alarmant. 

„Scopul acestei ședințe a fost de a se intensifica controalele, în ceea ce privește respectatea normelor aflate în vigoare la această dată. Din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că au scăzut foarte mult numărul de controale și de sancțiuni aplicate. În mod evident, scopul acestor controale este de a îi determina pe cetățeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă și în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiți să luăm mai dure”, a declarat Berbeceanu.