ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a anunțat că cetățenii care doresc să se deplaseze în restaurante sau în centre comerciale trebuie să prezinte dovada vaccinării, Guvernul Republicii Cipru se confruntă cu un nou val de proteste. Recent, sediul televiziunii Sigma TV din Nicosia a fost atacat de 2.500 de persoane, revoltați pe campania de vaccinare pe care postul de televiziune o promova, transmite Evenimentul Zilei.

Mai mult decât atât, protestatarii au incendiat și mașinile jurnaliștilor aflați la fața locului. Postul de televiziune a anunțat că „Este vorba despre un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare și ne-au avariat mașinile”.

Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades a declarat că „Este vorba de un atac asupra democrației. Nu vom ceda în fața amenințărilor și șantajului”

Sigma TV era recunoscut în Cipru nu doar pentru că promova vaccinarea, ci pentru că criticau persoanele care se opuneau vaccinării și, totodată, jurnaliștii încurajau reimpunerea restricțiilor sanitare.

VIDEO cu atacul protestatarilor