ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul, Agenției de Apărare Cibernetică a administrației lui Biden, Jen Easterlyavertizează cetățenii pentru alegerile de la mijlocul mandatului să se aștepte la "„erori" și „defecțiuni" care „se întâmplă la fiecare alegeri" - cum ar fi: o țeavă se va sparge" -, dar ea spune că este „normal" și „nu nefast", iar mass-media ar trebui să se ralieze la această poveste, potrivit newsmax.

„Vor exista erori, vor exista defecțiuni - se întâmplă la fiecare alegeri", potrivit lui Jen Easterly, director al Agenției pentru securitatea cibernetică și securitatea infrastructurii (CISA) din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, care a vorbit marți la simpozionul Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

„Dar tocmai de aceea există mai multe niveluri de controale de securitate și de reziliență încorporate în sistem". Easterly a adăugat un îndemn pentru mass-media să nu sugereze că „defecțiunile" sunt „nefaste". Altfel spus, ele reprezintă o normalitate. 

„Așadar, pentru mass-media, aici chiar vreau să cer ajutorul tuturor, pentru că aceste lucruri se vor întâmpla. Cineva își va uita cheia de la secția de votare. O conductă de apă se va sparge. Acestea sunt lucruri normale. Nu sunt nefaste. Este foarte important ca oamenii să afle cum funcționează alegerile."

Mențiunea lui Easterly despre spargerea unei țevi de apă este o referire la preocuparea pentru alegerile prezidențiale din 2020 a fostului președinte Donald Trump. 

„Alegerile nu se termină atunci când se închide secția de votare", a continuat Easterly. "Există atât de multă muncă de făcut! Cu toții trebuie să lăsăm mașinăria democrației să funcționeze."

Printre alte remarci notabile făcute marți de Easterly în legătură cu securitatea și integritatea alegerilor:

„Suntem îngrijorați de faptul că Rusia, Iran și China încearcă să ne influențeze alegerile. Este o preocupare semnificativă".

Războiul rusesc din Ucraina ar putea doar să sporească operațiunile de interferență electorală din partea adversarilor, a conchis ea. „Trebuie să fim pregătiți pentru o potențială activitate, activitate perturbatoare, distructivă", a spus ea, „având în vedere ceea ce se întâmplă în Rusia și Ucraina. Nu este momentul să ne lăsăm scuturile jos.”