ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa Agenției pentru Sănătate Publică din Canada a anunțat că populația ar trebui să își pregătească măștile pentru a le purta în această toamnă, în ciuda dovezilor copleșitoare că măștile nu sunt eficiente în prevenirea răspândirii COVID și că pot cauza o multitudine de probleme de sănătate, notează Life Site News.

La 12 septembrie, Theresa Tam, consilierul medical principal al Canadei, s-a alăturat altor oficiali medicali canadieni pentru a le spune canadienilor că pandemia nu s-a terminat, în ciuda vaccinurilor presupus "sigure și eficiente", și că măștile ar trebui purtate în această toamnă. 

"Cred că acum este momentul să vă pregătiți măștile, dacă nu le aveți deja", a declarat Tam prin intermediul măștii N-95. 

"Sperăm că oamenii au dezvoltat obiceiul de a putea folosi măștile la nevoie în timpul sezonului virusurilor respiratorii", a adăugat ea, explicând că măștile ar trebui să fie considerate protecție și împotriva gripei și a VSR(virusul sincțiar respirator).

De asemenea, comisia a anunțat aprobarea noului vaccin Moderna COVID-19, care este comercializat ca oferind protecție împotriva subvariantei omicron a coronavirusului.
 
Echipa medicală i-a îndemnat pe toți canadienii cu vârsta de peste șase luni să fie vaccinați cel puțin cu o doză, în ciuda faptului că nu există studii pe termen lung privind efectele acestuia. 

Recomandarea lui Tam cu privire la măști vine după ce multe spitale și-au restabilit obligativitatea de a purta măști, în timp ce mass-media intensifică avertismentele cu privire la iminența închiderilor. 

De la sfârșitul lunii august, patru spitale din Ontario au restabilit mandatele de utilizare a măștilor, printre care Kingston Health Sciences Centre, Spitalul din Ottawa, Spitalul Queensway Carleton din Ottawa și Spitalul districtual din Perth și Smiths Falls.

Cu toate acestea, mulți canadieni se opun mandatelor, promițând că "nu se vor conforma" restricțiilor, în timp ce principalele instituții media sunt nevoite să recunoască faptul că reinstaurarea măștilor ar putea fi dificilă sau chiar imposibilă. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews